Metody výzkumu, historie
Text dotazu
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat na knihy, ve kterých jsou popsány metody historického výzkumu. Jedná se konkrétně o komparativní metodu, archivněhistorickou metodu, kvantitativní a kvalitativní metodu. Děkuji.
Odpověď
Dobry den,
nize uvedene publikace obsahuji podrobne charakteristiky metod pouzivanych pri historicke praci. Z Vami uvedenych metod jsme zde vsak bohuzel nasly pouze nektere. Pro zjisteni dalsi informaci bychom Vam doporucili kontaktovat primo odborna pracoviste z oblasti historie.
BARTOS, J. Uvod do techniky historicke prace. Olomouc : Univerzita Palackeho, 1977. s. 84-94.
ZWETTLER, Otto; VACULIK, Jaroslav; CAPKA, Frantisek. Uvod do studia dejepisu a technika historikovy prace. Brno : Masarykova univerzita v Brne, 1996. s. 84-97. ISBN 80-210-1366-4.
HROCH, Miroslav a kolektiv. Uvod do studia dejepisu. IV. Metody historikovy prace. Praha : Statni pedagogicke nakladatelstvi, 1983. 118 s.
VACULIK, Jaroslav; CAPKA, Frantisek. Uvod do studia dejepisu a historicky proseminar. Brno : Masarykova univerzita v Brne, 2004. s. 72-84. ISBN 80-210-33932.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.11.2007 18:49
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu