Mereni rychlosti zvuku
Text dotazu
Dobry den,
Potreboval bych poradit problematikou mereni rychlosti zvuku v smesich plynu
a s pocitacovym (numerickym) predikovanim rychlosti zvuku v plynovych
smesich.
Odpověď
Dobrý den,
Vámi uvedený dotaz je bohužel natolik odborný, že si nejsme jisti, zda Vám dokážeme uspokojivě odpovědět. Fond Národní knihovny ČR je sice univerzální, pokrývá tedy všechny obory lidské činnosti, nicméně je výrazněji zaměřen spíše na oblast společenských a humanitních věd. S dotazy odborného rázu z oblasti přírodních věd a techniky je vhodnější obracet se na specializované knihovny, jako např. Národní technickou knihovnu (http://www.techlib.cz/cs/) , Ústřední knihovnu ČVUT(http://knihovny.cvut.cz/uvod/)  nebo Knihovny Fyzikálního ústavu AV ČR (http://www.fzu.cz/knihovni-sluzby) .
V elektronickém katalogu NK ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/nkc ) se nám podařilo vyhledat několik dokumentů, které by Vám snad alespoň částečně mohly pomoci:
KOPAL, Antonín a kol. Fyzika I: mechanika, kmitání, vlnění, termodynamika. 2., opr. a dopl. Liberec : Technická univerzita v Liberci, 2009. -- 155 s. : il. ; 29 cm. ISBN 978-80-7372-477-1. Obsah:
http://toc.nkp.cz/NKC/200907/contents/nkc20091963686_1.pdf
NOVÝ, Richard. Hluk a chvění. Vyd. 3. V Praze: České vysoké učení technické, 2009. 400 s. : il. ; 21 cm. ISBN 978-80-01-04347-9. Obsah:
http://toc.nkp.cz/NKC/200908/contents/nkc20091969480_1.pdf
JENČÍK, Josef; VOLF, Jaromír a kol. Technická měření. Praha: ČVUT, Strojní fakulta, 2000. 212 s. : il. ; 30 cm. ISBN 80-01-02138-6.
KAŇÁK, Jiří. Technická měření. Ostrava: VŠB - Technická univerzita, 2006. 139 s. : il. ; 29 cm. ISBN 80-248-1084-0.
SOUKUP, Josef; SKOČILAS, Jan. Technická měření. Ústí nad Labem : Univerzita J.E. Purkyně, 2008. 185 s. : il. ; 30 cm. ISBN 978-80-7414-002-0.
ČERNÝ, František; SAMEK, Ladislav; SOPKO, Bruno. Fyzika I. Vyd. 3., přeprac. Praha : Nakladatelství ČVUT, 2007, c2002. 176 s. : il. ; 30 cm. ISBN 978-80-01-03650-1. Obsah:
http://toc.nkp.cz/NKC/200703/contents/nkc20071708598_1.pdf
JELEN, Josef. Fyzika II. Vyd. 3. Praha: Nakladatelství ČVUT, 2007. 180 s. : il. ; 30 cm. ISBN 978-80-01-03702-7. Obsah:
http://toc.nkp.cz/NKC/200707/contents/nkc20071713637_1.pdf
Podrobnější informace by Vám mohl poskytnout také internet, např.:
http://www.vscht.cz/ufmt/cs/pomucky/uhrovah/skripta/Uloha%206.pdf
http://dml.cz/dmlcz/109425
http://www.quido.cz/rychlost.htm
http://mvt.ic.cz/dva/zfm-kvo/zfm-kvo-12.pdf
http://ondrej.hlavacovi.net/vyuka/data/fp-i-10.pdf
http://www.kfy.zcu.cz/prakt/Prakt_I/UF104/1/zvuk23a.pdf
http://www.kolej.mff.cuni.cz/~pejco3am/praktika/1.10.pdf
Na dotazy z oblasti fyziky také odpovídají odborníci z Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy v Praze v rámci odpovědny na FyzWebu - http://fyzweb.cz/odpovedna/index.php.
Obor
Fyzika a příbuzné vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
09.12.2010 15:26
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu