medaile
Text dotazu
medaile 1 místo S.K.SLAVIA B.BYSTRICA 1921 kdo ji vyhrál
Odpověď
Dobrý den,
z Vašeho dotazu bohužel není zcela zřejmé, o který zápas S.K. Slavia B. Bystrica máte v roce 1921 zájem. Z krátkého článku otištěného v Lidových novinách (1921, roč. 29, č. 615 (9.12.1921), ranní vydání, s. 8; http://kramerius.nkp.cz/kramerius/handle/ABA001/9104046) „Z činnosti S.K. Slavia Bánská Bystrica“ vyplývá, že v roce 1921 odehrála S.K. Slavia B. Bystrica 36 zápasů.
Z článku citujeme: „V letošní sezóně absolvoval klub 36 zápasů s celkovým skórem 163:53. Dosáhl četných úspěchů: Union Žižkov 0:2, Č.A.F.K. 1:0 a 2:2, Meteor VIII. 3:4, S.K. Smíchov 4:1, S.K. Bratislava 4:0, Slovan Ostrava 6:0 atd.“
Prostřednictvím digitální knihovny Kramerius (http://kramerius.nkp.cz) je možné dohledat podrobnější zprávy k některým odehraným zápasům. Potřebovali bychom ovšem více informací o zápase, ke kterému se vztahuje Vaše žádost. Tedy, mezi kým se zápas odehrál, popřípadě, kdy se zápas konal.
Kromě fotbalového týmu působil v té době pod stejným názvem také hokejový klub.
Obor
Tělesná výchova a sport. Rekreace
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.12.2013 16:29
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu