Max Josef baron Vrints-Berberich
Text dotazu
Nemohu najít, ač se snažím, informace o:
c.k.komoří, velvyslanec Max Josef baron Vrints-Berberich
von Treuenfeld, který byl roku 1860 povýšen na knížete.Vlastnil dnes už
zříceninu Falkenstein v Rakousku.Dnes ji vlastní Ing.George
Thurn-Vrints.Nemohu najít žádné informace a ani jeho rodový erb či
životopis.Mohli byste mi podat nějaké informace? Předem Vám moc děkuji za
ochotu.
Odpověď
Dobrý den,
poměrně obsáhlé heslo ke knížeti Maximilianu Theobaldu Josephu Vrints zu Falkenstein (1802 - 1896) nabízí kniha:
* Wurzbach, Constant von: Biographisches Lexikon des Kaiserthums Österreich
: enthaltend die Lebensskizzen der denkwürdigen Personen, welche 1750 bis
1850 im Kaiserstaate und in seinen Kronländern gelebt haben. Wien : Zamarski [et al.], 1856-1891. (v němčině)
Zmíněné biografické heslo si můžete v Národní knihovně ČR přečíst ve studovně Rukopisů a starých tisků či v Referenčním centru. Dostupná je také kopie na mikrofiši (dostupná v Referenčním centru - mikrofiše k databázi World Biographical Index Online (licencovaná databáze NK ČR) Na mikrofiších je kromě výše zmíněného článku uveden také nekrolog ze zdroje:
Biographisches Jahrbuch und deutscher Nekrolog. Berlin : Reimer, 1897-1903.
- 5 Bde.
Rodový erb by měl být popsán v knize: Kirnbauer von Erzstätt, Joh. Evang.
Die Wappen des Adels in Niederösterreich. Neustadt an der Aisch : Bauer und Raspe, 1983. (v NK ČR je tato dvousvazková kniha dostupná ve studovně Rukopisů a starých tisků (za pultem - nutné požádat knihovníka).
Další zdroje:
* Gothailches GENEALOGISCHES TASCHENBUCH 1905 (viz Google Books:
www.books.google.cz (hledat výraz: Maximilian Theobald Joseph Vrints zu
Falkenstein)
*
http://www8.informatik.uni-erlangen.de/cgi-bin/stoyan/l1/LANG=engl/INDEX=I61
9714
* vyobrazení:
http://www.christies.com/lotfinder/emanuel-thomas-peter-maximilian-theobald/
1475577/lot/lot_details.aspx?pos=3&intObjectID=1475577&sid=&page=5
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.07.2012 13:35
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu