Masarykova letecká liga
Text dotazu
Dobrý den,
jsem studentem druhého ročníku gymnázia. Zpracovávám ročníkovou práci na téma "Masarykova letecká liga jako kolébka úspěchů za druhé světové války". Chtěl jsem se zeptat, zda byste mi mohli zaslat tituly knih, případně internetové odkazy k danému tématu.
Děkuji Vám za odpověď
Odpověď
Dobrý den,
informace o publikacích, zabývajících se Masarykovou leteckou ligou, můžete nalézt řadě zdrojů. Předně bych Vám doporučil nahlédnout do našeho elektronického katalogu (http://portaro.eu/vhupraha/), případně do článkové bibliografie časopisu Historie a vojenství (http://www.vhu.cz/veda/zakladni-informace-o-hav/). Dalším zdrojem pak může být například katalog Národní knihovny (http://aleph22.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-b&local_base=nkc). Tituly z fondu Knihovny VHÚ jsou Vám k dispozici k prezenčnímu studiu po předchozí objednávce na studovně v Rooseveltově ulici (viz http://www.vhu.cz/knihovna/).
Krom zmíněných zdrojů byste mohl nalézt informace k dané problematice například v těchto titulech:
Desítiletá činnost župní organisace Masarykovy letecké ligy Olomouc 1927-1937: [10 let letecké propagace ve střední a severní Moravě]. V Olomouci: Masarykova letecká liga, 1938. 127 s.
Letectví a naše budoucnost. [Praha]: Masarykova letecká liga, 1926. 15 s.
Bervida, Jan, ed. Naše křídla: Silné letectví, naše budoucnost ... Praha: Masarykova letecká liga, 1939]. 371, [I] s. Knihovna Přehledy Spirály; Sv. 1.
Pánek, T. A. Slunce a křídla: letcův rok. V Kralupech n. Vlt.: Masarykova Letecká Liga, 1930. 63 stran.
Naše křídla: silné letectví, naše budoucnost.  redigoval Jan Bervida ...[et al.].   Praha : Masarykova letecká liga, 1939.  370 s. : [14] obr. příl.
Použité zdroje
Naše křídla: silné letectví, naše budoucnost. redigoval Jan Bervida ...[et al.]. Praha : Masarykova letecká liga, 1939. 370 s. : [14] obr. příl.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Vojenský historický ústav - knihovna
Datum zadání dotazu
14.11.2017 18:05
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu