Martialis XII.77
Text dotazu
Dobrý den, rád bych zjistil, zda byl do češtiny přeložen epigram č. 77 z knihy XII. tohoto autora: Marcus Valerius Martialis. V překladech, které provedl Radovan Krátký, epigram není. Je jinde? Třeba v překladech Josefa Dietricha (vydáno pod názvem Básně v roce 1930?
Odpověď
Vážený pane, prošli jsme tři níže uvedené překlady Martiala, ani v jednom z nich epigram XII.77 uveden není. Jiné české překlady jsme nezjistili, kromě Dietrichova, který uvádíte. Ten ale v Národní knihovně bohužel k dispozici není - exemplář uvedený v katalogu je odepsaný jako ztráta. Podle našich informací knihu má například Jihočeská vědecká knihovna v Českých Budějovicích, Studijní a vědecká knihovna v Hradci Králové. První z knihoven můžete oslovit prostřednictvím této služby.
Zaznamy vyhledane v databazich NK CR
Datum: 14/05/2009
Cislo zaznamu:         4
Hlavni zahlavi    Martialis, Marcus Valerius, ca 42-ca 102
Nazev               Epigramy / Markus Valerius Martialis ;
Prelozil Dr. Rudolf Kuthan
Nakl. udaje         Praha : Alois Srdce, 1932 (Prumyslova tiskarna)
Popis (rozsah)       109, [IV] s. ; 8
Edice                Kruh cetby ; Sv. 33
Poznamka            V graficke uprave M. Kalaba
System. cislo     000937479
Cislo zaznamu:         8
Hlavni zahlavi    Martialis, Marcus Valerius, ca 42-ca 102
Nazev               Vybor epigramu / Marcus Valerius Martialis ;
Prel. a rozmn. orig. Jos. Nemec
Nakl. udaje         Praha : Ces. akademie : Bursik a Kohout, 1912
Popis (rozsah)       2 l., 140, 2 s. ; lex. 8
Edice                Biblioteka klasiku reckych a rimskych ; 20
Poznamka            Prelozeno z latiny
System. cislo     000640350
Cislo zaznamu:         9
Hlavni zahlavi    Martialis, Marcus Valerius, ca 42-ca 102
Nazev               Vybor z epigramu / M. Valerius Martialis ;
Prelozil [z latiny] V. Plis
Nakl. udaje         Praha : Springer a spol., 1948, na obalce
1947 (Jan Andreska vd.)
Popis (rozsah)       34-[I] s. ; 8
ISBN                 (Broz.)
Edice                Prirucni sbirka prekladu ; Cis. 25
System. cislo     000713189.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.05.2009 10:17
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu