Mapa silnic
Text dotazu
Dobrý den. Zhaním mapu před rokem 89, kde je zakreslená celá silnice č. I/18( cca 757 km),která vedla přes celé Československo.Děkuji za jakoukoliv radu.
Odpověď
Dobrý den,
silnici I. třídy číslo 18 můžete nalézt například v automapě Československa, která byla v průběhu 60. - 80. let vydána mnohokrát. Přehled jednotlivých vydání dostupných v Národní knihovně ČR je možné vyhledat prostřednictvím elektronického katalogu NK ČR - báze NKC (http://aleph.nkp.cz/cze/nkc) zadáním spojení automapa československo do vyhledávacího pole. Informace o možnostech výpůjčky jsou k dispozici pod ikonou Exempláře, většina dokumentů bude s největší pravděpodobností dostupná pouze k prezenčnímu studiu do studoven. Čtenáři s platným čtenářským průkazem NK ČR si mohou požadované dokumenty ihned objednat k výpůjčce.  Dostupnost map i v jiných českých knihovnách je možné zjistit prostřednictvím Souborného katalogu ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/skc) nebo portálu Jednotné informační brány (http://www.jib.cz).
Uvádíme příklady map:
* Československo: automapa 1:800 000 [kartografický dokument]. 12. vyd. Praha: Geodetický a kartografický podnik, 1988. 1 mapa.
Odkaz na záznam v bázi NKC: http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001304033&local_base=NKC
* Road map of Czechoslovakia [kartografický dokument]. 1:750 000. Praha: Kartografické nakladatelství, 1967. 1 mapa.
Odkaz na záznam v bázi NKC: http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=002107578&local_base=NKC
* Strassenkarte der Tschechoslowakei = Road map of Czechoslovakia [kartografický dokument]. 1:1 000 000. Praha: Kartografie Praha, 1972. 1 mapa.
Odkaz na záznam v bázi NKC: http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=002099219&local_base=NKC
Silnice I/18 začínala v Rožmitále pod Třemšínem, vedla přes Příbram, Ledeč nad Sázavou, Havlíčkův Brod, Žďár nad Sázavou, Boskovice, Prostějov, Přerov, Valašské Meziříčí, Makov a Bytču do Žiliny a Martina a odtud pokračovala do Popradu, Prešova, Vranova nad Topl´ou do Michalovců, kde končila.
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
24.02.2015 15:56
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu