Manželka Josefa II.
Text dotazu
Dobrý den, potřebovala bych se něco dovědět o vztahu Josefa II. a jeho první manželky. Případně bych ráda, abyste mi doporučili, jestli o tom existuje nějaká knížka. Děkuji.
Odpověď
Titulů, ve kterých by bylo možno nalézt informace o vztahu Josefa II. a jeho první manželky Isabelly Parmské je několik:
1. GRÖßING, Sigrid-Maria. Lásky trůnu habsburského. 2. vyd. Praha: Beta, 2004. 271 s.ISBN 80-7306-103-1.
2. DOKTOROVÁ, Blanka. Císaři se košem nedává, aneb, Habsburské namlouvání. raha: Andrej Šťastný, 2003. 223 s. SBN 80-86739-01-5.
v těchto dokumentech bude pravděpodobně uvedena další sekundární literatura, ze které budete moci dále čerpat.
Další informace můžete nalézt v dokumentu (jeho citaci jsme čerpali z knihy HAMANN, Brigitte. Habsburkové: životopisná encyklopedie. 2. vyd. Praha: rána, 2001. 403 s. ISBN 80-7243-109-9.):
HRASKY, Josef. Die Persönlichkeit der Infantin Isabella von Parma, Mittelungen des österreichischen Straatsarchivs, sv. 12, Wien 1959, str. 174 - 239
v této publikaci naleznete originální texty dopisů, statí a úvah Isabelly Parmské.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
05.03.2008 11:18
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu