management ošetřovatelství
Text dotazu
Dobrý den, chtěl bych požádat o informace týkající se CARE MANAGMENTU A CASE MANAGMENTU OŠETŘOVATELSTVÍ. V čem se liší a jaké jsou jejich silné a slabé stránky, popřípadě doporučenou literaturu k tomuto tématu. Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
níže uvádíme zdroje, které by měly obsahovat informace k Vámi uvedenému tématu:
Knihy:
Introduction to Health Care Management: http://books.google.cz
Nursing Case Management: http://books.google.cz
From Essentials to Advanced Practice Applications: http://books.google.cz/
* SULLIVAN, Eleanor J., ed. a DECKER, Phillip J., ed. Effective management in nursing. 3rd ed. Redwood City, Calif.: Addison-Wesley Nursing, C1992. xvi, 528 s. ISBN 0-8053-7862-6. http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=002251586&local_base=NKC
* ŠKRLA, Petr a ŠKRLOVÁ, Magda. Kreativní ošetřovatelský management. Vyd. 1. Praha: Advent-Orion, 2003. 477, [12] s. ISBN 80-7172-841-1. (http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001291613&local_base=NKC )
* RALBOVSKÁ, Rebeka a KNEZOVIĆ, Renata. Management. Vyd. 1. Praha: Evropské vzdělávací centrum Praha, 2010. 119 s. ISBN 978-80-87386-04-0. (http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=002029402&local_base=NKC )
* JAROŠOVÁ, Darja a PLEVOVÁ, Ilona. Management v ošetřovatelství: studijní opora. Vyd. 1. Ostrava: Ostravská univerzita v Ostravě, 2013. 73 s. ISBN 978-80-7464-304-0. (http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=002499788&local_base=NKC)
* ZLÁMAL, Jaroslav. Marketing ve zdravotnictví. Vyd. 2., nezměn. Brno: Národní centrum ošetřovatelství a nelékařských zdravotnických oborů, 2009. 150 s. ISBN 978-80-7013-503-7. (http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=002023072&local_base=NKC)
Diplomová práce:
* http://projekty.osu.cz/mentor/II-management%20v%20osetrovatelstvi.pdf
K dohledávání další vhodné literatury je možné použít následující zdroje:
* Online katalog Národní knihovny ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc
* Souborný katalog ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/skc
* Jednotná informační brána: http://www.jib.cz/
* Výběrová článková databázi ANL: http://aleph.nkp.cz/cze/anl
Pokud byste chtěl dané téma nahlédnout i ze zahraniční perspektivy, můžete použít celou řadu zahraničních zdrojů.  K dohledání vhodných článků a e-knih můžete užít online licencované databáze knihoven (v Národní knihovně ČR jsou dostupné databáze viz http://www.nkp.cz/katalogy-a-db/licencovane-db/prehled-lic-zdroju ) Volně dostupné jsou článkové databáze portálu JIB (http://www.jib.cz - zahraniční články, zahraniční články - licencované) a databáze Google Scholar ( http://scholar.google.cz/), Souborné katalogy WorldCat: http://www.worldcat.org/, Europeana: http://www.europeana.eu/portal/ či obsáhlý katalog knihovny Library of Congress: http://www.loc.gov/index.html
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
19.11.2014 10:20
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu