majitel deníku Prager Tagblatt
Text dotazu
Dobry den. Mala by som otazku na oddelenie periodik, zaujimaju ma noviny Prager Tagsblatt, da sa zistit kto bol majitelom tychto novin v rokoch 1930 az 1945?
Odpověď
Majitelem Prager Tagblattu byla rodina Mercy-u pro období, ktere vas zajima, je uvaden Heinrich Mercy Syn. Rodina ale od r. 1914 list pouze vlastnila a nevydavala, vydavatelem byl od tohoto roku R. Keller. List zanikl v roce 1939.
Udaje jsme cerpali z techto zdroju:
naskenovany listkoveho katalogu NK (http://katif.nkp.cz/, Generalni katalog I, \ Šao - Thz \ Taf-Tam \ zaznamy c. 223-227, 228 - tento posledni zaznam ma jeste vlastni strankovani);
Pasák, Tomáš, Soupis legálních novin, časopisů a úředních věstníků v českých zemích z let 1939-1945 / Praha : Univerzita Karlova, 1980 (nektere udaje jsou zde uvedeny chybne, srovnavali jsme s ostatnimi prameny);
Ottuv slovnik naucny nove doby : Dodatky k velkemu Ottovu slovniku naucnemu, heslo Prager Tagblatt.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
24.01.2008 07:54
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu