-
To se mi líbí
-
Doporučit
Kdo získal Magnesii Literu v roce 2018.(Různé obory...)
Dobrý den,
přehled knih, které byly oceněny v konkrétním ročníku Magnesie Litery můžete nalézt na stránkách Magnesie Litery: https://www.magnesia-litera.cz
Konkrétně v rámci 17. ročníku (v roce 2018) byly oceněný následující knihy:
Magnesia Litera Kniha roku: Opuštěná společnost - autor: Erik Tabery, Paseka, 2017, 284 s.
Vítěz "Litera za prózu" v roce 2018: Láska v době globálních klimatických změn - autor: Josef Pánek, Argo, Praha, 160 s.
Vítěz "Moleskine Litera za poezii" v roce 2018: Obcházení ostrova - autor: Milan Děžinský, Host, Brno, 64 s.
Vítěz "Litera za knihu pro děti a mládež" v roce 2018: Transport za věčnost - autor: František Tichý, Ilustroval Stanislav Setinský, Baobab, Tábor, 244 s.
Vítěz "Litera za naučnou literaturu" v roce 2018: Paneláci - autor: Lucie Skřivánková, Rostislav Švácha a kolektiv, Uměleckoprůmyslové museum, Praha. 463/350 s.
Vítěz "Litera za nakladatelský čin" v roce 2018: Liber viaticus Jana ze Středy - autor: Pavel Brodský, Kateřina Spurná, Marta Vaculínová (eds.), Academia/Národní muzeum, Praha, 960 s.
Vítěz "Litera za publicistiku" v roce 2018: Antialkorán - autor: Patrik Ouředník, Volvox Globator, Praha, 92 s.
Vítěz "DILIA Litera pro objev roku" v roce 2018: Magor a jeho doba - autor: Marek Švehla, Torst, Praha, 688 s.
Vítěz "Litera za překladovou knihu" v roce 2018: Hřbitovní hlína, autor: Máirtín Ó Cadhain, Argo, Praha, 364 s.
Vítěz "Kosmas cena čtenářů" v roce 2018: Jmenuju se Tomáš - autor: Ota Kars, Mladá fronta Magnesia blog roku: Tisíckráte - autor: Felix Culpa více viz. https://www.magnesia-litera.cz/rocnik/2018/
Jazyk, lingvistika a literatura
--
Národní knihovna ČR
21.02.2019 15:45