Madagaskar
Text dotazu
Přesná formulace dotazu: Dobrý den. Mohli byste mi zjistit co nejvíc o Madagaskaru? Děkuji.
Odpověď
Dobrý den, podrobné informace o Madagaskaru můžete získat z následujících publikací:
1) BEANDAPA-KYTLOVÁ, Růžena. Madagaskar - laboratoř bohů. Praha : Kartografie, 2007. 207 s. ISBN 978-80-7011-941-9.
2) TRÁVNÍČEK, Jiří; PTÁČEK, Jan. Madagaskar: umírající přírodní ráj. Jihlava : Madagaskar, 1997. 112 s. ISBN 80-86068-06-4.
3) FIEDLER, Arkady. Madagaskar, krutý čaroděj. Praha : Mladá fronta, 1976. 195 s.
4) CARR, Archie Fairly. Afrika : země a život. Praha : Artia, 1971. 198 s.
5) HEROLDOVÁ-ŠŤOVÍČKOVÁ, Věra. Afrika - rok jedna. Praha : NPL, 1963. 150 s.
6) BATISTINI, René. L'Afrique australe et Madagascar. Paris : Presses Universitaires de France, 1967. 230 s.
7) HEYING, Heather Elisabeth. Antipode : seasons with the extraordinary wildlife and culture of Madagascar. New York : St. Martin's Press, 2002. 270 s. ISBN 0-312-28152-8.
8) MACEK, Jiří. Barbar mezi lidmi. Praha : BEN - technická literatura, 2003. 135 s. ISBN 80-7300-116-0.
9) STRATTON, Arthur. The Great Red Island. New York : Charles Scribner's Sons, 1964. 368 s.
10) GREENWAY, Paul. Madagascar & Comoros. Hawthorn : Lonely Planet, c1997. 441 s. ISBN 0-86442-496-5.
11) SCHNACK, Friedrich. Große Insel Madagaskar. München : Goldmann, 1958. 179 s.
Výše uvedené publikace naleznete v elektronickém katalogu Národní knihovny ČR - báze NKC (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc), další dokumenty o Madagaskaru si můžete vyhledat zadáním výrazu madagaskar do vyhledávacího pole Předmět (klíčová slova). Pokud by Vás zajímala dostupnost těchto titulů i v jiných knihovnách v ČR, využijte Souborný katalog ČR (http://sigma.nkp.cz/cze/skc)
- pro krajské knihovny a souborný katalog SKAT (http://www.skat.cz) - pro městské kníhovny.
Některé informace můžete najít také na internetu:
* http://cs.wikipedia.org/wiki/Madagaskar , http://en.wikipedia.org/wiki/Madagascar
* http://www.vesmir.cz/clanek.php3?CID=5464
* http://www.bedekr.cz/staty/Afrika/Madagaskar/
* http://www.rozhlas.cz/svet/afrika/_zprava/42548
* http://vesmir.msu.cas.cz/Madagaskar/Madagaskar01.html
* https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/ma.html
* http://www.infoplease.com/ipa/A0107743.html
* http://www.greatestplaces.org/book_pages/madagascar2.htm
* http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/country_profiles/1063208.stm
* turistické informace na http://www.nettravel.cz/Madagaskar/O-Zemich/ , http://www.esotravel.cz/dovolena/madagaskar/ , http://www.africaguide.com/country/madagas/
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.09.2008 12:43
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu