M. Luther: Katechysmus -1634, 1686
Text dotazu
Zaujimali by ma podrobnosti,popripade zaujimavosti o vydani tohto katechyzmu, ktory bol vydany v Levoči v Brewerovej tlačiarni v roku 1634. Pomohli by mi aj informacie o katechyzme (vo formáte 47mm x 37mm) z roku 1686, ktory bol vytlačený Samuelom Brewerom tlačiarni v Levoči. ĎAKUJEM za pomoc.
Odpověď
Dobry den, v databazi Manuscriptorium jsme našli zaznamy 4 vydani Lutherova Katechysmu u Brewera. První z nich je patrne z r. 1634, ostatni z r. 1693. V zaznamech najdete dalsi udaje a odkazy na literaturu. Pri hledani jsme v pokročilem hledani zadali autora Luther a do full-textu Brewer. Zaznamy neobsahuji misto Levoca, pouze uvadeji tiskare. Obdobne udaje najdete v Knihopise, ktery je nyni dostupny on-line.
Manuscriptorium:
http://www.manuscriptorium.com/Site/CZE/default_cze.asp
Knihopis:
http://db.knihopis.org/.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
15.04.2009 15:20
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu