M. L. King a Che Guevara
Text dotazu
Dobrý den, potřeboval bych nějaké knihy o Martinu L. Kingovi a o Che Guevarovi. Předem moc děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
knihy o M. L. Kingovi nebo Che Guevarovi si můžete najít a objednat v elektronickém katalogu Národní knihovny ČR, pokud máte platný čtenářský průkaz NK ČR. Vyhledávání je jednoduché podle klíčových slov. Knihy lze najít i v souborném katalogu knih (SKC na www.nkp.cz, kde jsou knihy hlášeny z různých knihoven ČR). Na ukázku knihy o M. L. Kingovi:
Hlavni zahlavi Borovik, Genrich Aviezerovic
Nazev Historie jedne vrazdy : [Kniha o M. L. Kingovi] / Genrich Borovik ; z rus. prel. Alena Smausova
Vydani 1. vyd.
Nakl. udaje Praha : Lidove nakladatelstvi, 1981 (Most : SG 7)
ISBN (Broz.) : Kcs 12,00
Resume Sovetsky publicista seznamuje s okolnostmi zavrazdeni cernosskeho pastora Martina Luthera Kinga, nositele Nobelovy ceny miru, jednoho z vudcu hnuti za obcanska prava ve Spojenych statech, a s podivnym zpusobem vysetrovaniatentatu.Na zaklade ruznorodeho materialu, ktery shromazdil, upozornuje na pripravy FBI, ktere mely znemoznit Kingem pripravovany pochod chudych na Washington, a odhaluje rozpory ve svedeckych vypovedich pri vysetrovani.
Predmet. heslo King, Martine Luther - atentat (r.1968) - dejiny
Predmet. heslo King, Martin Luther (1929-1968 bojovnik za mir cernos.) - zavrazdeni - vysetrovani - reportaze
Hlavni zahlavi Ryskova, Svetlana
Nazev Martin Luther King / Svetlana Ryskova
Vydani 1. vyd.
Nakl. udaje Praha : Horizont, 1988 (Trebic : VCT 33)
ISBN (Broz.) : Kcs 9,00
Edice Medailony / Horizont
Edice Zajmove publ. Socialist. akademie CSSR
Poznamka Prehl. lit
Predmet. heslo King, Martin Luther, 1929-1968
Forma, zanr monografie
Predmet. heslo King, Martin Luther (duchovni a vudce cernossky amer., 1929-1968) - zivot a dilo - monografie
Hlavni zahlavi Hrubec, Marek, 1968-
Nazev Martin Luther King proti nespravedlnosti / Marek Hrubec a kol.
Vydani Vyd. 1.
Nakl. udaje Praha : Filosofia, 2010
Popis (rozsah) 114 s. : il., portrety ; 22 cm
Cislo nar.bibl. cnb002130645
ISBN 978-80-7007-334-6 (broz.)
Poznamka Anglicke resume
Poznamka Obsahuje bibliografii, bibliograficke odkazy a rejstrik
Predmet. heslo King, Martin Luther, 1929-1968
Predmet. heslo kazatele -- Spojene staty americke -- 20. stol.
Predmet. heslo baptiste -- Spojene staty americke -- 20. stol.
Predmet. heslo politicti aktiviste -- Spojene staty americke -- 20. stol.
Predmet. heslo Afroamericane -- Spojene staty americke -- 20. stol.
Predmet. heslo obcanska prava -- Spojene staty americke -- 20. stol.
Predmet. heslo hnuti za lidska prava -- Spojene staty americke -- 20. stol.
Predmet. heslo rasova diskriminace -- Spojene staty americke -- 20. stol.
Chronolog. udaj 1929-1968
Forma, zanr sborniky
Predm. hesla-angl. preachers -- United States -- 20th century
Predm. hesla-angl. Baptists -- United States -- 20th century
Predm. hesla-angl. political activists -- United States -- 20th century
Predm. hesla-angl. African Americans -- United States -- 20th century
Predm. hesla-angl. civil rights -- United States -- 20th century
Predm. hesla-angl. human rights movements -- United States -- 20th century
Predm. hesla-angl. racial discrimination -- United States -- 20th century
a další
Knihy o Che Guevarovi:
Hlavni zahlavi Castaneda, Jorge G., 1953-
Nazev Companero : zivot a smrt Che Guevary / Jorge G. Castaneda ; prelozil Josef Orel
Vydani 1. vyd. v ceskem jazyce
Nakl. udaje Praha : BB art, 2003
Popis (rozsah) 430 s., [16] s. obr. pril. : portrety ; 24 cm
Cislo nar.bibl. cnb001248454
ISBN 80-7341-000-1 (vaz.) : Kc 299,00
Dalsi puvodce Orel, Josef, 1933-
Poznamka Prelozeno z anglictiny
Poznamka Obsahuje bibliograficke odkazy a rejstrik
Predmet. heslo Guevara, Ernesto Che, 1928-1967
Predmet. heslo partyzanske hnuti -- Latinska Amerika -- 20. stol.
Predmet. heslo kubanska revoluce, 1959
Predmet. heslo revolucionari -- Latinska Amerika -- 20. stol.
Predmet. heslo Kuba -- politika a vlada -- 1959-
Chronolog. udaj od 1959
Forma, zanr biografie
Hlavni zahlavi Ustariz Arze, Reginaldo, 1940-
Nazev Che Guevara : zivot, smrt a zrozeni mytu / Reginaldo Ustariz Arze ; [prelozila Anna Tkacova]
Vydani 1. vyd.
Nakl. udaje Praha : Mlada fronta, 2011
Popis (rozsah) 422 s. : il., portrety, faksim. ; 25 cm
Cislo nar.bibl. cnb002237592
ISBN 978-80-204-2266-8 (vaz.)
Nazev originalu Che Guevara
Poznamka Prelozeno ze spanelsiny
Poznamka Obsahuje bibliografii
Predmet. heslo Guevara, Ernesto Che, 1928-1967
Predmet. heslo revolucionari -- umrti
Chronolog. udaj 1928-1967
Hlavni zahlavi Moscato, Antonio
Nazev Che Guevara / Antonio Moscato ; [preklad Vladimir Klofac]
Nakl. udaje [Ricany u Prahy] : Orego, 1997
Popis (rozsah) 167 s. : il. ; 20 cm
Cislo nar.bibl. cnb000296076
ISBN 80-86117-09-X (broz.)
Dalsi puvodce Klofac, Vladimir
Poznamka Obsahuje bibliografii
Predmet. heslo Guevara, Ernesto Che, 1928-1967
Predmet. heslo Latinska Amerika -- politika a vlada -- 20. stol.
Chronolog. udaj 20. stol.
Forma, zanr studie
Forma, zanr biografie
a další
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
09.01.2013 10:05
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu