Loket
Text dotazu
Dobrý den, zajímalo by mě, jestli je či bylo ve městě Lokti v západních Čechách někdy nějaké podzemní či podzemní chodby, např. pod náměstím i jinde. Děkuji
Odpověď
Dobrý den, publikace o městě Lokti o podzemních chodbách v areálu města či hradu nehovoří. Zmíněny jsou pouze valené klenuté sklepy z předhusitské doby.
Některé z nich mají hloubkovou dvoutraktovou dispozici se zadní komorou. V knize Hrady, zámky a tvrze české XIII. A. Sedláčka je zmíněna pouze hluboko do skály vytesaná studně a k ní přiléhající štola určená k nahánění vody. Více informací o historii a urbanismu města Loket nabízejí knihy:
* KAŠIČKA, František. Loket. 1. vyd. Praha : Odeon, 1983.
* VLASÁK, Vladimír. Dějiny města Lokte. Loket : Město Loket, 2004. ISBN 80-239-4577-7.
* SEDLÁČEK, August. Hrady, zámky a tvrze Království českého. Díl třináctý, [Plzeňsko a Loketsko]. vyd. 3., v Argu 1. Praha : Argo, 1998. ISBN 80-7203-185-6.
Se svým dotazem můžete kontaktovat také správce hradu Loket:
http://www.hradloket.cz/hlavni-brana.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
02.04.2009 14:24
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu