LMD a ADHD
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jaká existuje odborná literatura k problematikám LMD
a ADHD. Já jsem našla: Jucovičová, Žáčková: Máte neklidné a nesoustředěné
dítě?
Odpověď
Dobrý den, k tematice LMD a ADHD je možné v elektronickém katalogu NK ČR
(http://sigma.nkp.cz/cze/nkc) nalézt například tyto tituly:
* ŠKVOROVÁ, Jaroslava; ŠKVOR, Daniel. Proč zlobím? : lehká mozková dysfunkce LMD/ADHD. Praha: Triton, 2003. 129 s. : il. ; 17 cm. ISBN 80-7254-407-1.
* GOETZ, Michal; UHLÍKOVÁ, Petra. ADHD - porucha pozornosti s hyperaktivitou
: příručka pro starostlivé rodiče a zodpovědné učitele. Praha : Galén, c2009. 160 s. : barev. il. ; 19 cm. ISBN 978-80-7262-630-4.
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200911/contents/nkc20092009621_1.pdf
* DRTÍLKOVÁ, Ivana. Dítě s hyperkinetickou poruchou. Praha: Gasset, 2006. 55 s. ; 19 cm. ISBN 80-903682-6-3 (Gasset - Allan Gintel : brož.).
* DRTÍLKOVÁ, Ivana. Hyperaktivní dítě : vše, co potřebujete vědět o dítěti s hyperkinetickou poruchou (ADHD). 2. vyd., V nakl. Galén 1. Praha : Galén, 2007. 87 s. : il. ; 19 cm. ISBN 978-80-7262-447-8.
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200704/contents/nkc20071714658_1.pdf
* PACLT, Ivo a kol. Hyperkinetická porucha a poruchy chování. Praha : Grada, 2007. 234 s. : il. ; 24 cm. ISBN 978-80-247-1426-4 (brož.)
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200709/contents/nkc20051567215_1.pdf
* ČERNÁ, Marie a kol. Lehké mozkové dysfunkce. 3. vyd. Praha: Karolinum, 1999. 224 s. ; 21 cm ISBN 80-7184-880-8.
* RIEF, Sandra F. Nesoustředěné a neklidné dítě ve škole: praktické postupy pro vyučování a výchovu dětí s ADHD. Praha: Portál, 2007. 251 s.: il. ; 23 cm. ISBN 978-80-7367-257-7.
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200707/contents/nkc20071723198_1.pdf
* MUNDEN, Alison; ARCELUS, Jon. Poruchy pozornosti a hyperaktivita: přehled současných poznatků a přístupů pro rodiče a odborníky. Praha : Portál, 2008.
119 s. ; 21 cm. ISBN 978-80-7367-430-4 (brož.)
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200909/contents/nkc20081812757_1.pdf
* PREKOP, Jiřina; SCHWEIZER, Christel. Neklidné dítě. Praha : Portál, 2008.
154 s.; 23 cm. ISBN 978-80-7367-351-2.
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200909/contents/nkc20081786759_1.pdf
Z dalších zdrojů NK ČR byste mohla využít databázi ANL - Články v českých časopisech, novinách a sbornících (http://sigma.nkp.cz/cze/anl) pro vyhledání citací článků, můžete zadávat klíčová slova jako lmd, adhd, poruch? and pozornost?, poruch? and pozornost? and hyperaktivit? aj.
Relevantní literaturu naleznete také zejména v databázích Národní lékařské knihovny (http://www.nlk.cz) v rozhraní MEDVIK (http://www.medvik.cz) nebo v katalozích Národní pedagogické knihovny Komenského (http://www.npkk.cz/kpwinsqlnpkk/indexs.php?typ=F).
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.01.2010 10:23
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu