literatura v ruštině
Text dotazu
Dobrý den, potřebuji na zkoušku z ruštiny odbornou knihu v ruském jazyce, konkrétně na téma ruské knihovny či ruské knihovnictví.
Poradíte mi?
Odpověď
Dobrý den,
pro dohledání literatury z oblasti knihovnictví Vám doporučujeme využít především online katalog Knihovny knihovnické literatury, který naleznete na adrese http://aleph.nkp.cz/F (báze KKL). Při vyhledávání si můžete nastavit kod jazyka dokumentu (rus), druh dokumentu (kniha= bk) a zadáním pouze těchto údajů se zobrazí 3467 záznamů. Pokud zadáte klíčová slova, aby byl vyjádřen obsah dokumentu,  který Vás zajímá či se Vám hodí pro zkoušku, seznam se Vám samozřejmě zúží. Témata jsou různorodá, příkladem Vám uvádíme některé z nich spolu s příkladem publikace:
Dějiny knihoven a knihovnictví:
* Ljakiševa, Svetlana Ivanovna. Biblioteki russkich usadeb: naučno-metodičeskoje posobije. Moskva: Libereja-Bibinform, 2010. 237 s. Bibliotekar' i vremja. XXI vek; no. 119. ISBN 978-5-8167-0024-5.
* Bachtiarov, Anatolij Aleksandrovič. Istorija knigi na Rusi. Moskva: Gosudarstvennaja publičnaja istoričeskaja biblioteka Rossii, 2010. 303 s. Knižnoje delo. ISBN 978-5-85209-245-8.
Informační služby v knihovnách:
* Morgenštern, Isaak Grigor'jevič a Gubanova, G. A., ed. Spravočno-bibliografičeskoje obsluživanie: teorija i praktika. Moskva: Libereja-Bibinform, 2011. 172 s. Bibliotekar' i vremja. XXI vek; vyp. 131. ISBN 978-5-8167-0039-9.
* Dvorkina, Margarita Jakovlevna, ed. a Guseva, Jevgenija Nikolajevna, ed. Innovacija v bibliotekach: sbornik statej. Moskva: Paškov dom, 2010. 130 s. ISBN 978-5-7510-0473-6.
* Informacionnoje obsluživanije v bibliotekach: èlektronnyje bibliografičeskije resursy: naučno-metodičeskoje posobije. Sankt-Peterburg: Izd-vo Rossijskoj nacional'noj biblioteki, 2009. 200 s. ISBN 978-5-8192-0357-6.
Marketing, management:
* Kolegajeva, S.D., ed. Marketing - sovremennaja koncepcija upravlenija bibliotekoj: Naučno-referativnyj sbornik. 1. izd. Moskva: Rossijskaja gos. bibl., 1994. 146 s. Novoje v upravleniji bibliotekoj.
* Vanejev, Anatolij Nikolajevič, ed. a Minkina, V.A., ed. Spravočnik bibliotekarja. 2-je izd., ispravlennoje i dopolnenoje. Sankt-Peterburg: Professija, 2001. 439 s. Biblioteka. ISBN 5-93913-021-6.
* Starodubova, Nina Zacharovna, ed., Mitrofanova, Svetlana Valentinovna, ed. a Grichanov, Jurij Aleksandrovič, ed. Menedžment formirovanija i učeta bibliotečnych fondov: naučno-metodičeskoje posobije. Moskva: Libereja-Bibinform, 2011. 157 s. Bibliotekar' i vremja. XXI vek; vyp. 130. ISBN 978-5-8167-0038-2.
* Poll, Roswitha a Boekhorst, Peter te. Izmerenije kačestva dejatel'nosti bibliotek: = Measuring quality: performance measurement in libraries. Stereotipnoje pereizdanije. Moskva: Paškov dom, 2010. 314 s. ISBN 978-5-7510-0487-3.
* Davydova, Irina Aleksandrovna. Bibliotečno-informacionnoje proizvodstvo: naučno-metodičeskoje posobije. Moskva: Libereja-Bibinform, 2008. 166 s. Bibliotekar' i vremja. XXI vek; vyp. 96. ISBN 5-85129-175-3.
Pro využívání služeb Knihovny knihovnické literatury je potřeba mít průkazku Národní knihovny ČR. Pokud nejste její uživatelko a některá z knih by Vás zaujala, zkuste požádat přes vaši knihovnu o zapůjčení vybraného dokumentu prostřednictvím meziknihovní výpůjční služby. Víc informací o Knihovně knihovnické literatury naleznete na jejích webových stránkách http://knihovnam.nkp.cz/sekce.php3?page=04_knihovna_knihovnicke_literatury.htm.
Pro dohledání knih v českých knihovnách můžete využít Souborný katalog ČR, vyhledávání probíhá stejně jako v katalogu KKL, katalog je dostupný na adrese http://aleph.nkp.cz/F (báze SKC).
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
04.02.2014 12:07
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu