Literatura pro bakalářskou práci
Text dotazu
Dobrý den,
budu psát bakalářskou práci na téma: "Vliv ekonomické krize na bankovnictví
jako téma ve výuce".potřebovala bych doporučit nějakou literaturu nebo
materiály ze kterých můžu čerpat. Bankovnictví, hypotéky, úvěry, finanční
gramotnost. Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
prostřednictvím elektronického katalogu Národní knihovny ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/nkc ) se nám podařilo vyhledat několik dokumentů, které se vztahují k tématu ekonomické krize v bankovnictví:
* WOODS, Thomas E. Krach : příčiny krize a nápravná opatření, která ji jen zhoršují. Praha : Dokořán, 2010. 222 s. ; 21 cm. (PNK ; sv. 4). ISBN 978-80-7363-273-1.
* finanční krize -- Spojené státy americké -- 2001-2010 * finance -- Spojené státy americké -- 2001-2010 * bankovnictví -- Spojené státy americké-- 2001-2010 * hospodářská politika -- Spojené státy americké -- 2001-2010 * hospodářské cykly
* KRUGMAN, Paul R. Návrat ekonomické krize. Praha : Vyšehrad, 2009. 168 s. : il. ; 22 cm. (Moderní dějiny). ISBN 978-80-7021-984-3.
* SOROS, George. Nové paradigma pro finanční trhy : úvěrová krize 2008 a co dál. Praha: Evropský literární klub : Vyšehrad, 2009. 141 s. : il. ; 22 cm. ISBN 978-80-86316-82-6.
* HUERTA de SOTO, Jesús. Peníze, banky a hospodářské krize. Praha : ASPI : Liberální institut, 2009. xxxix, 865 s. : il. ; 24 cm. ISBN 978-80-7357-411-6 (ASPI : váz.). ISBN 978-80-86389-54-7 (Liberální institut: váz.)
* peníze * bankovnictví * vklady * úvěry * ekonomické teorie * hospodářské cykly * hospodářská krize
* SVOBODOVÁ, Lenka. The Subprime mortgage crisis and credit crunch in the United States - causes and consequences. Praha : Oeconomica, 2008. 20 s. ; 25 cm. (Faculty of International Relations Working papers, ISSN 1802-6591 ; vol. II, 26/2008). ISBN 978-80-245-1493-2 (brož.)
* hypoteční bankovnictví -- Spojené státy americké -- 2001-2010 * hypoteční úvěry -- Spojené státy americké -- 2001-2010 * finanční krize -- 2001-2010 * studie
* Credit risk and financial crises / Magda Pečená, Petr Teplý (editors) ; [co-authors and co-workers Petra Andrlíková ... et al.]. Prague : Karolinum, 2010. -- 225 s. : il. ; 23 cm. ISBN 978-80-246-1872-2 (brož.)
* úvěry * rizikový management * bankovní management -- Česko * bankovní management -- země Evropské unie * finanční krize -- 2001-2010
Domníváme se, že byste částečně mohla využít i dokumenty pojednávající šířeji o ekonomické krizi:
KLVAČOVÁ, Eva et al. Světová ekonomická krize : příčiny, projevy, perspektivy. Praha : Professional Publishing, 2009. 101 s. : il. ; 24 cm. ISBN 978-80-7431-012-6.
FOSTER, John Bellamy; MAGDOFF, Fred. Velká finanční krize : příčiny a následky. Všeň : Grimmus, c2009. 156 s. : il. ; 21 cm. (Ekonomie). ISBN 978-80-902831-1-4.
Pokud byste chtěla získat nějakou literaturu k jednotlivým oblastem, které jste uvedla (bankovnictví, hypotéky, úvěry, finanční gramotnost), stačí ve vyhledávacím formuláři zadat jednotlivá klíčová slova do pole Předmět.
Informace o možnostech výpůjčky výše uvedených dokumentů v NK ČR jsou obsaženy v elektronickém katalogu pod ikonou Exempláře, registrovaní uživatelé naší knihovny s platným čtenářským průkazem mohou v katalogu ihned zadat online požadavek na výpůjčku. Dostupnost dokumentů v jiných českých knihovnách je možné zjistit např. pomocí Souborného katalogu ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/skc).
V případě, že byste měla zájem i o články vztahující se k tématu, z českých zdrojů můžete využít především bibliografickou článkovou databázi ANL - Články v českých časopisech, novinách a sbornících (http://aleph.nkp.cz/cze/anl ), která obsahuje citace článků z denního tisku, časopisů a odborných periodik publikovaných od r. 1991.
Knihovny dále zpřístupňují také zahraniční článkové databáze, které však patří mezi zdroje placené a jejich využívání je omezeno pouze na registrované uživatele knihoven. Nabídku databází zpřístupněných v NK ČR nalezneznete zde https://www.nkp.cz/katalogy-a-db/licencovane-db/prehled-lic-zdroju, v databázích mohou vyhledávat čtenáři s platným čtenářským průkazem, a to přímo z počítačů v knihovně nebo přes vzdálený přístup i mimo NK ČR.
Informace o zdrojích z oblasti ekonomie jsou shromážděny také na portálu Econlib (http://www.econlib.cz), můžete případně navštívit nebo kontaktovat některou z knihoven specializovaných na oblast ekonomie, jako např. Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze (http://ciks.vse.cz ) nebo Knihovnu CERGE-EI (https://cz.cerge-ei.cz/o-cerge-ei/knihovna) .
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
24.01.2011 13:26
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu