literatura o knihovnách v angličtině
Text dotazu
Dobrý den, na výuku angličtiny potřebuji sehnat knížku v angličtině i její překlad v češtině o historii nějaké knihovny. Budeme porovnávat správnost překladu. V katalogu nemohu najít anglický originál i jeho překlad. Najdu buď jedno nebo druhé. Mohli byste mi pomoci něco najít?
Odpověď
Dobrý den,
anglickou knihu o historii nějaké knihovny s českým překladem se mi bohužel nepodařilo nalézt. Existuje však několik publikací, které mají český originál s překladem do angličtiny.
Například:
Vávra, Jan, 100 Years of Services to the Population by the City Library in Prague / překlad Herta Kohnová.Prague :City Library, 1991 Vávra, Jan,Městská knihovna v Praze : 100 let služeb Pražanům. Praha : Městská knihovna, 1990
(dostupné v NK ČR ve studovně KKL( knihovnické literatury : k vyzvednutí u služby pod signaturami : Tec 4.584/B, Tec 4.583/B nebo objednatelné do všeobecné studovny NK, anglickou verzi si můžete půjčit na 30 dnů domů )
Málek, Rudolf, The City Library of Prague / překlad Tomáš Hník.1.ed. Prague : SPN, 1970
Málek, Rudolf,Městská knihovna v Praze. 1. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1969 ( v NK ČR v konzervačním fondu, dostupná v Městské knihovně v Praze ( Mariánské nám. )více informací: http://www.mlp.cz/
Novotná, Eva, Národní knihovna České republiky : průvodce historií.Praha:Národní knihovna ČR, 1997 ( souběžný text český a anglický ).
( dostupná v NK ČR, k objednání do všeobecné studovny NK )
Oulíková, Petra, The Klementinum : a guide. 1st ed. Prague : National Library of the Czech Republic, 2006.
Oulíková, Petra, Klementinum : průvodce. 1. vyd. Praha : Národní knihovna České republiky, 2006.
( dostupná v NK ČR, K objednání do všeobecné studovny, českou verzi si můžete půjčit na 30 dnů domů ) K získání knih v Národní knihovně potřebujete platnou průkazku NK. Knihy si můžete objednat elektronicky z katalogu NKC :
http://sigma.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-a&local_base=nkc
Zdroje:
http://sigma.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-a&local_base=skc
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
19.12.2007 09:23
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu