Literatura na téma "Regulační opatření v krizových situacích"
Text dotazu
Dobrý den, sháním literaturu na téma "Regulační opatření v krizových situacích", pokud možno nejen obecná fakta,ale i hlubší pohled na tuto problematiku. Děkuji za případnou odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
zdroje NK ČR jsou volně na webu naší knihovny - viz seznam bází http://aleph.nkp.cz/F/ , pro knihy doporučujeme online katalog NK ČR - bázi NKC a souborný katalog ČR - bázi SKC
Z Vašeho dotazu, podle mého názoru, nevyplývá, z jaké oblasti požadujete literaturu (k tomu slouží i zadání kategorie dotazu dle předmětu). Automaticky se nabídnou ekonomické / finanční krize, nejspíše je to správně.
V bázi NKC při zadání celého hesla "regulační opatření v krizových situacích"  nebyl nalezen žádný dokument, při zadání "krize regulace" byly nalezeny tyto tituly
Bažantová, Ilona a kol. Ekonomie regulace: lekce z globální finanční krize. 1. vyd. Praha: Vladimír Lelek, 2010. 111 s. ISBN 978-80-904837-0-5.
Pavlát, Vladislav, ed. Finanční trhy a jejich regulace v podmínkách doznívání světové finanční krize: sborník z 5. mezinárodní vědecké konference: Praha, 1.-2. června 2011. 1. vyd. Praha: Vysoká škola finanční a správní, 2011. 32 s. ISBN 978-80-7408-050-0.
Cassidy, John. How markets fail: the logic of economic calamities. London: Penguin Books, 2010. vi, 409 s. ISBN 978-0-141-03651-9.
Hampl, Mojmír et al. Nová regulace finančních trhů: záchrana, nebo zkáza?: sborník textů. Vyd. 1. Praha: CEP - Centrum pro ekonomiku a politiku, 2009. 119 s. Ekonomika, právo, politika, ISSN 1213-3299; č. 80/2009. ISBN 978-80-86547-85-5.
Vámi zadané heslo či jednotlivá slova je nutné kombinovat s dalšími hesly / slovy, které souvisejí s tématem.
Zahraniční publikace můžete vyhledat v online katalogu NK ČR - bázi NKC, dále v souborném katalogu ČR - báze SKC (knihy dostupné na území ČR) nebo také ve světovém souborném katalogu WorldCat http://www.worldcat.org   (Vámi vybranou knihu / vybrané knihy je nutné ověřit z hlediska dostupnosti v knihovnách v ČR, případně si ji můžete koupit v zahraničí či objednat ze zahraničí ke studiu prostřednictvím knihovny, kde máte registraci).
K vyhledání potřebujete znát odborné termíny v jazyku, ve kterém mají být knihy k dispozici.
V souborném katalogu WorldCat jsme zadali "regulation crises" (bez uvozovek) a byly vyhledány tyto tituly http://www.worldcat.org/search?q=regulation+crises+&qt=results_page
výsledek při zadání "controls crises" http://www.worldcat.org/search?q=controls+crises&qt=results_page
Dále existují zahraniční článkové databáze (plnotextové), které knihovny nabízejí svým registrovaným uživatelům, zde by bylo možné nalézt odborné články. Přehled licencovaných zdrojů, které nabízí NK ČR, je k dispozici na https://www.nkp.cz/katalogy-a-db/licencovane-db/prehled-lic-zdroju
Téma zní jako zadání vysokoškolské práce, v tomto případě se obraťte na knihovnu vysoké školy, kterou studujete.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
18.05.2012 08:18
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu