Literatura na téma psychologie estetického postižení
Text dotazu
ráda bych zjistila, jaká je dostupná literatura na téma estetického postižení (jeho psycho-sociálních dopadů), konkrétně postižení utrpěném při popáleninových úrazech. Doposud jsem vyhledala pouze lékařské knihy týkající se popálenin, ale zajímají mě knihy psychologické.Děkuji
Odpověď
Kniha (výstup z on-line katalogu Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje na http://aleph.svkpl.cz)
Rekonstrukce a rehabilitace u popaleninoveho traumatu / Radana Konigova, Ivo Pondelicek ; predmluva M. Fara. -- 1. vyd.. -- Praha : Avicenum, 1983. -- 279 s. :obr., fot., tb. ; 25 cm ISBN (Vaz.)
KLIC. SLOVA lekarstvi * urazy * traumata * leceni * popaleniny * rehabilitace (lekarstvi) * rekonstrukce * rekonstrukcni chirurgie * plasticka chirurgie * somatologie * psychologie. - signatura Studijní a vědecké knihovny v Plzni 31A13764.
Články (výběr na ukázku, neřazeno) - výstup z databáze BIBLIOGRAPHIA MEDICA ČECHOSLOVACA :
Psychiatrická péče o nemocné s popáleninovým traumatem
AU: Potribná, Jitka
AD: Psychiatrické oddělení FNsP, Ostrava, CZ
CI: Zdravotnické noviny ČR, Roč. 51, č. 31 (2002). ISSN: 0044-1996. Příl. Lék. Listy, s. 15-16.
LA: cze RT: 3 - článek
DE: DELIRIUM - DIAGNÓZA ; DELIRIUM - PATOLOGIE ; DELIRIUM - TERAPIE ; DIAGNÓZA DIFERENCIÁLNÍ ; POPÁLENÍ - PATOLOGIE ; POPÁLENÍ - PSYCHOLOGIE ; PSYCHOTICKÉ PORUCHY - PATOLOGIE ; PSYCHOTICKÉ PORUCHY - PREVENCE A KONTROLA ; PSYCHOTICKÉ PORUCHY - TERAPIE ; ŠOK TRAUMATICKÝ - PATOLOGIE
Burn injury resulting in mutilation in childhood
AU: Štolbová, Vlasta - Brož, L.
AD: Burn Center Prague. Charles University Hospital Královské Vinohrady, Prague, CZ
CI: Acta chirurgiae plasticae : international journal of plastic surgery, Roč. 41, č. 3 (1999), s. 91-94. ISSN: 0001-5423. Souhrn: decs
LA: eng RT: 3 - článek
DE: ADAPTACE PSYCHOLOGICKÁ ; AMPUTACE ; KONČETINY - CHIRURGIE ; KONČETINY - IMUNOLOGIE ; MATKA-DÍTĚ - VZTAHY ; POPÁLENÍ - CHIRURGIE ; POPÁLENÍ - PATOLOGIE ; POPÁLENÍ - PSYCHOLOGIE ; POSTIŽENÍ - PSYCHOLOGIE ; REKONSTRUKČNÍ CHIRURGICKÉ VÝKONY - METODY
Rehabilitace fyzická a psychická
AU: Bláha, Josef
AD: Klinika popáleninové medicíny FNKV, 3. LF UK, Praha, CZ
CI: Zdravotnické noviny ČR, Roč. 50, č. 24 (2001). ISSN: 0044-1996. Příl. Lek. Listy, s. 17-19.
LA: cze RT: 3 - článek
DE: KONČETINY HORNÍ - PORANĚNÍ - PATOLOGIE ; KONČETINY HORNÍ - PORANĚNÍ - REHABILITACE ; OBLIČEJ - PORANĚNÍ - PATOLOGIE ; OBLIČEJ - PORANĚNÍ - REHABILITACE ; POPÁLENÍ - PATOLOGIE ; POPÁLENÍ - REHABILITACE ; PSYCHOTERAPIE - METODY ; REHABILITACE - METODY ; RELAXAČNÍ TECHNIKY - METODY
Uvedenou knihu i časopisy (název časopisu je v záznamech v řádce začínající CI:) může registrovaný čtenář SVK PK rezervovat na http://aleph.svkpl.cz. Knihu lze půjčit domů, časopisy pouze prezenčně do studoven (čítárna http://www.svkpl.cz/citarna.htm, všeobecná studovna http://www.svkpl.cz/studovna.htm). Na obou pracovištích lze kopírovat, 1,50 Kč za A4.
Upozorňuji, že pokud máte zájem o rešeršní služby Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje, kontaktujte pracoviště speciální studovna 2.p.,viz. http://www.svkpl.cz/bis2.htm. Rešerše jsou placenou službou, viz. ceník http://www.svkpl.cz/cenik.htm#spec.
Obor
Psychologie
Okres
--
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
19.12.2007 09:39
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu