Literatura na téma Proměna japonské rodiny
Text dotazu
Dobrý den,
jako téma pro svou magisterskou práci jsem si zvolila Proměnu japonské rodiny. Pro toto téma mi přijde zásadní období rychlého ekonomického růstu v letech 1955-1973, na které bych se ve své práce chtěla zaměřit.
Touto zprávou bych Vás tak ráda požádala o doporučení literatury a dalších zdrojů, které by mi se zpracováním diplomové práce mohly pomoci.
Velmi Vám děkuji za Váš čas a jakoukoliv zpětnou vazbu.
Odpověď
Dobrý den,
namátkou jsme Vám v bázi Národní knihovny vytipovali zdroje, které se věnují tématice "Japonského ekonomického zázraku" - rychlého ekonomického růstu z let 1955-1973.
Můžete si dále vyhledávat podrobněji v Katalogu Národní knihovny ČR (https://aleph.nkp.cz/F/K447VNNYMM63VG8K9KG17YDUYH41LXRMY3ULIF7GY6VMGT7YL2-28293?func=file&file_name=find-b) nebo v Souborném katalogu ČR (https://aleph.nkp.cz/F/K447VNNYMM63VG8K9KG17YDUYH41LXRMY3ULIF7GY6VMGT7YL2-27038?func=file&file_name=find-b&local_base=SKC).
Pro vyhledávání napříč informačními zdroji Národní knihovny ČR je možné využit vyhledávání EBSCO Discovery Service NK ČR - vyhledávací okno naleznete v rámci vyhledávání v katalogu NK ČR.
K tomuto tématu bychom Vám také doporučili prohledat Digitální knihovnu Kramerius, kde je digitalizován např. denní tisk, ale i řada knih, které by se mohly tématu věnovat, či vycházely v letech 1955-1972. Digitální knihovna Kramerius je dostupná z terminálů v Národní knihovně ČR (pro registrované uživatele) a v omezené míře jsou v současné době také poskytovány vzdálené přístupy pro vybrané kategorie uživatelů (https://kramerius-vs.nkp.cz/img/podminky-zpristupneni.pdf).
Pro registrované uživatele také nabízíme přístup do licencovaných databází.
V rámci služeb poskytovaných Národní knihovnou ČR také zhotovujeme placené rešerše (https://www.nkp.cz/sluzby/reserse).
Záznamy vyhledané v databázích NK ČR
[Č.záznamu: 000424961]
Hospodářský růst Japonska / Vlastislav Vondrák. -- 2., dopln. vyd.. -- Praha : ČTK, 1969. -- 143, [1] s. : [16] s. fot. příl. ; 8°
[Č.záznamu: 000449418]
Hospodářský růst Japonska / Vlastislav Vondrák. -- 1. vyd.. -- Praha : ČTK, 1968. -- 135, [1] s. ; 8°
[Č.záznamu: 001385601]
Japonija : Ekonomika, obščestvo i naučno-techničeskij progress / Valerij Konstantinovič Zajcev. -- Moskva : Nauka, 1988. -- 343 s. ; 22 cm. -- (Váz.) : Kčs 31,00
[Č.záznamu: 001549352]
Japonija : Ekonomika i obrazovanije / Andrej Ivanovič Sokolov. -- Moskva : Nauka, 1982. -- 214 s.
[Č.záznamu: 001300425]
japonija v konce XX veka : ekonomika, sociologija, upravlenije. -- Moskva : INION RAN, 2002. -- 96 s. ; 21 cm. -- ISBN 5-248-00103-X (brož.)
[Č.záznamu: 001667361]
Japonskaja ekonomika 1970-1983 gg : analiz effektivnosti / B.N. Dobrovinskij. -- Moskva : Nauka, 1986. -- 204 s. ; 22 cm. -- (Brož.)
[Č.záznamu: 000326061]
Japonskaja ekonomika na poroge dvacat'pervogo veka / S. Jano ; Perev. s japonskogo pod red. V. V. Aleksejeva ; Posleslov. Ju. D. Kuznecova. -- Moskva : Progress, 1972. -- 254 s.
[Č.záznamu: 001119536]
Otázky hospodářského vývoje společenství a jejich vztahů ke Spojeným státům a Japonsku / Jaroslav Jakš ; Vysoká škola ekonomická. -- [S.l. : s.n.], 1990. -- 48 s.
[Č.záznamu: 001716393]
Dějiny Japonska : nové, přepracované vydání / R.H.P. Mason & J.G. Caiger ; přeložila Petra Müllerová. -- Praha : Fighters Publications, 2007. -- 410 s., [16] s. obr. příl. : il., mapy ; 22 cm. -- ISBN 978-80-86977-13-3 (váz.)
[Č.záznamu: 001696762]
Dějiny Japonska / Edwin O. Reischauer, Albert M. Craig ; [z anglického originálu ... přeložili a dodatky opatřili David Labus (kapitola 1, 2, 4) a Jan Sýkora (kapitola 3, 6-8), kapitolu Japonsko na prahu 21. století napsal Jan Sýkora]. -- Vyd. 2., dopl.. -- Praha : NLN, Nakladatelství Lidové noviny, 2006. -- 476 s. : il., mapy, portréty ; 22 cm. -- ISBN 80-7106-843-8 (váz.) : Kč 325, 00
[Č.záznamu: 000859139]
The economic development of Japan : Growth and structural change / William Wirt Lockwood. -- Expanded Ed.. -- Princeton : Princeton University Press, 1968. -- 15, 686 s. ; 20 cm. -- ISBN 0-691-03014-6 (hardcover edn.)
[Č.záznamu: 000298539]
Economic Growth : The Japanese Experience Since the Meiji Era : Proceedings of the Conference of the Japan Economic Research Center / edit. by Lawrence Klein and Kazushi Ohkawa. -- 1st print.. -- Homewood : R.D. Irwin, 1968. -- xv, 424 s.
[Č.záznamu: 000046225]
Ekonomický růst a řízení v Japonsku / Dagmar Marhoulová ; statistická spolupráce Anna Červenková. -- Praha : ÚVTEI, 1989. -- 98 s. : il. ; 30 cm. -- ISBN 80-212-0007-3 (brož.) : Kčs 52,00
[Č.záznamu: 000333152]
The emerging japanese superstate : challenge and response / Herman Kahn. -- Harmondsworth : Penguin Books, 1973. -- 15, 318 s. : tb., graf. ; 18 cm. -- (Brož.)
[Č.záznamu: 001621479]
Essays on Japanese economy / by Shigeto Tsuru. -- Tokyo : Kinokuniya Bookstore, 1977. -- iv, 241 s. ; 22 cm. -- (Váz.)
[Č.záznamu: 000771730]
The growth potential of the Japanese economy / Kenneth K. Kurihara. -- Baltimore : The John Hopkins Press, 1971. -- x, 148 s. ; 23 cm. -- ISBN 0-8018-1220-8 (váz.) : Kčs 255,00
[Č.záznamu: 000151428]
Japan business : the portable encyclopedia for doing business with Japan / Christine A. Genzberger ...[et al.]. -- San Rafael : World Trade Press, c1994. -- 374 s. : il., mp., obr. příl. ; 26 cm. -- ISBN 0-9631864-2-6
[Č.záznamu: 001453819]
Japan in the World Economy / Saburo Okita. -- Tokyo : Japan Foundation, 1975. -- 235 s. ; 22 cm. -- (Brož.)
[Č.záznamu: 001408754]
Japanese Economic Growth : Trend Acceleration in the 20th Century / Kazushi Ohkawa and Henry Rosovsky. -- Stanford : Stanford Univ. Pr., 1973. -- 16, 327 s.
[Č.záznamu: 000137427]
The Japanese economy / Takatoshi Ito. -- Cambridge, Mass. : MIT Press, c1992. -- xvi, 455 s. ; 24 cm. -- ISBN 0-262-09029-5
[Č.záznamu: 001369074]
Japan's economic development / by Takeshi Hiromatsu. -- Tokyo : International Society for Educational Information, [mezi 1987 a 1994]. -- 36 s. : il. ; 21 cm. -- (Brož.)
[Č.záznamu: 001667360]
Japonija: problemy effektivnosti ekonomiki / B.N. Dobrovinskij. -- Moskva : Nauka, 1975. -- 332 s.
[Č.záznamu: 001667361]
[Č.záznamu: 000326061]
[Č.záznamu: 000064311]
Japonsko. Část 2, Adaptační procesy a mechanismy v oblasti vnějších ekonomických vztahů. -- Praha : Výzkumný ústav vnějších ekonomických vztahů, 1991. -- 37 s. : tb. ; 20 cm. -- (Brož.)
[Č.záznamu: 000064306]
Japonsko. Část 1, Rozvojová trajektorie a makrostrukturální systémové přeměny. -- Praha : Výzkumný ústav vnějších ekonomických vztahů, 1991. -- 43 s. : tb. ; 20 cm. -- (Brož.)
[Č.záznamu: 000058627]
Made in Japan / Akio Morita. Japonsko je jednička : výňatky ze stejnojmennných knih / Ezra Vogel. -- Praha : Československá tisková kancelář - mezinárodní redakce, 1989. -- 95 s. : il. ; 20 cm. -- (Brož.) : Kčs 7,50
[Č.záznamu: 000242179]
"Otkrytaja ekonomika" i rabočij klass Japonii / Ljudmila Pavlovna Arskaja. -- Moskva : Nauka, 1972. -- 145 s.
[Č.záznamu: 000195372]
The structure and operation of the Japanese economy / K. Bieda. -- Sydney ; New York ; London ; Toronto : J. Wiley and Sons Australasia Pty Ltd, [1970], C1970. -- xx, 292 stran ; 24 cm. -- ISBN 0-471-07220-6 (vázáno) : Kčs 230,00
[Č.záznamu: 001466834]
Teorii ekonomičeskogo rosta v buržuaznoj politekonomii Japonii : Kritičeskij analiz / Jevgenija Aleksandrovna Pigulevskaja. -- Moskva : Nauka, 1976. -- 292 s.
[Č.záznamu: 000037224]
Universitní obchodní společnosti - nástroj zvyšování exportní výkonnosti japonského hospodářství / Zprac. Vladimír Zajíc. -- Praha : Výzkumný ústav vnějších ekonomických vztahů, 1987. -- 41 s. : tb., schémata ; 20 cm. -- (Brož.)
Záznamy ze systému Kramerius
TISOVSKÝ, Vladimír. Japonsko. Praha: Svoboda, 1986. s. 158. Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/uuid/uuid:7e2a9370-cf7c-11e2-a958-005056825209
JANOŠ, Jiří a Eva SMRČINOVÁ. 99 zajímavostí z Japonska. V Praze: Albatros, 1984. s. 281. Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/uuid/uuid:0cb1e590-f93e-11e2-9584-001018b5eb5c
- záznamy vyhledané ve zdigitalizovaném Bibliografickém katalogu ČSSR (Bibliografický katalog ČSSR: Články v českých časopisech. Praha: Panorama, 1960-1989. ISSN 0006-1115. Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/uuid/uuid:abba4850-2d72-11e2-89c9-005056827e51; Bibliografický katalog ČSSR: Články v českých časopisech. Praha: Panorama, 1960-1989. ISSN 0006-1115. Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/uuid/uuid:a9a83430-741e-11e2-86a5-005056827e52
ŽÁK, Václav. Vydrží Japonský ekonomický zázrak? Tribuna, 1983, r. 15, č. 48, s. 14.
JANATKA, František. Japonský ekonomický zázrak v podmínkách pivovarského průmyslu. Kvasný průmysl, 1976, r. 1976, č. 10, s. 223-226
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
15.05.2020 07:58
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu