-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den, prosím o doporučení literatury ke zpracování diplomové práce na téma Efektivita hospodaření a finančního řízení NNO. Budu Vám vděčná za tipy na české zdroje, ale i za nějaký typ na zahraniční zdroj(e). Kromě informací o hospodaření a finančního řízení NNO v ČR bych se ráda blíže zaměřila na měření efektivity vynaložených zdrojů v neziskové organizaci versus měření efektivity v komerčním podniku.
Budu Vám vděčná za doporučení .
Dobrý den,
na Váš dotaz ohledně literatury k diplomové práci připojujeme základní přehled publikací a zdrojů, u všech zároveň naleznete odkaz na souborný katalog se seznamem knihoven, které by měli mít titul k dispozici. Uvádíme i několik závěrečných prací na podobné téma, které mohou být pro Vás užitečným vodítkem a inspirací při hledání dalších zdrojů. Pokud budete mít zájem o podrobnější vyhledávání, můžete využít naše rešeršní služby, které jsou už ale zpoplatněny. Anebo můžete navštívit naše pracoviště Referenčního centra osobně v Národní knihovně, kde Vám rádi poradíme. Více informací naleznete zde: https://www.nkp.cz/sluzby/reserse.
Knižní publikace:
-BOUKAL, Petr. Nestátní neziskové organizace: (teorie a praxe). Vyd. 1. V Praze: Oeconomica, 2009. 303 s. Vysokoškolská učebnice. ISBN 978-80-245-1650-9. https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=004229175&local_base=SKC
-OŠT, Marek. Nestátní neziskové organizace: právní úprava, účetnictví, audit, transparentnost. Vydání první. Praha: Oeconomica, nakladatelství VŠE, 2019. 249 stran. ISBN 978-80-245-2325-5. https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=008386964&local_base=SKC
-HULME, David, ed. a EDWARDS, Michael, ed. Beyond the magic bullet: NGO performance and accountability in the post-cold war world. West Hartford, Conn.: Kumarian Press, ©1996. x, 285 s. Kumarian Press books on international development. ISBN 1-56549-051-7. https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=003105640&local_base=SKC
-CAMMACK, John. Building financial management capacity for NGOs and community organizations: a practical guide. Rugby: Practical Action, 2014. xvi, 180 stran. ISBN 978-1-85339-824-7. https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=008057101&local_base=SKC
-STEJSKAL, Jan, KUVÍKOVÁ, Helena a MAŤÁTKOVÁ, Kateřina. Neziskové organizace - vybrané problémy ekonomiky: se zaměřením na nestátní neziskové organizace. Vyd. 1. Praha: Wolters Kluwer Česká republika, 2012. 169 s. ISBN 978-80-7357-973-9. https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=005581327&local_base=SKC
-MATYÁŠ, Ondřej a STRÁNSKÝ, Jakub. Controlling nevládních neziskových organizací. Vyd. 1. V Praze: Vysoká škola ekonomická, 2011. 182 s. ISBN 978-80-245-1726-1. https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=004791208&local_base=SKC
-PELIKÁNOVÁ, Anna. Účetnictví, daně a financování pro nestátní neziskovky. 3., aktualizované vydání. Praha: Grada Publishing, 2018. 335 stran. Účetnictví a daně. ISBN 978-80-271-2117-5. https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=007943991&local_base=SKC
Články:
-POLÍVKA, Milan. Financování neziskových organizací. Ekonom, 1994, 38(29), s. 16-17. ISSN 1210-0714. https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000188695&local_base=ANL
-ZUSKA, Karel. Financování neziskových organizací a veřejná podpora. Moderní obec, 2015, 21(5), s. 53. ISSN 1211-0507. Dostupné také z: http://www.profipress.cz/archiv/moderni-obec-52015/#page/55. https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001635176&local_base=ANL
-ČEVELOVÁ, Kristýna. Jak financovat neziskové organizace a posílit jejich konkurenceschopnost?: daňové asignace. Veřejná správa, 2015, 26(7), s. 14-16. ISSN 1213-6581. https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001604394&local_base=ANL
Elektronické zdroje:
-LEWIS, David J. The management of non-governmental development organizations: an introduction [online]. London: Routledge, 2001. Routledge studies in the management of voluntary and non-profit organizations; 5 [cit. 2021-11-01]. Dostupné z: https://ebookcentral.proquest.com/lib/natl-ebooks/detail.action?docID=201271 . https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=004562933&local_base=SKC
-AHMED, Shamima. Effective non-profit management: context, concepts, and competencies [online]. Boca Raton, Fla.: CRC Press, ©2013. American Society for Public Administration series in public administration and public policy [cit. 2021-11-01]. Dostupné z: https://ebookcentral.proquest.com/lib/natl-ebooks/detail.action?docID=967993. https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=008290317&local_base=SKC
Závěrečné práce (mohou obsahovat užitečné tipy na další zdroje):
https://is.muni.cz/th/msxad/Dimitriadisova_Bakalarska_prace.pdf
https://portal.zcu.cz/portal/studium/prohlizeni.html
https://digilib.k.utb.cz/handle/10563/29599
Ekonomické vědy, obchod
--
Národní knihovna ČR
01.11.2021 08:00