Literatura k tématu: Záchranní psi
Text dotazu
Dobrý den, hledám dokumenty týkající se výcviku a
použití záchranných psů (vyhledávání zasypaných a pohřešovaných osob). Vyšlo
něco týkající se této problematiky?
Odpověď
Dobrý den,
k této problematice jsem našla pouze jeden odborný časopis, jednu knihu a několik článků v novinách:
*Psí sporty : agility - dogdancing - dogfrisbee - dostihy & coursing - flyball - mushing & dogtrekking - pasení - sportovní kynologie - záchranáři.
Roč. 1, č. 1 (2007)-.Ústí nad Labem : Czech Press Group, 2007-. ISSN 1802-1867.
*Psi záchranní. Praha : Č. kynologická jedn., [1950] (Brázda, n.p.). 18 s.
*Krčová, Danuše. Lavinoví psi testují své umění : čtyřnozí záchranáři trénují tento týden v Jeseníkách . In: Šumperský a jesenický deník. ISSN 1801-9811. Č. 289 (20081210), s. [1], 3.
*Kovařík, Přemysl. Lavinový pes : horská služba. In: Krkonoše Jizerské hory.
ISSN 1214-9381. Roč. 41, č. 4 (2008), s. 18-19.
*Psi zachraňovali nanečisto. In: Hanácké noviny. ISSN 1210-5376. -- Roč. 7, č. 105 (19960903), s. 3.
*Růžička, Josef. Čtyřnozí zachránci na sněhu. In: V. ISSN 1213-7375. Roč.
VI, č. 4 (2007), s. 74-78.
Zkuste se obrátit na Kynologickou záchrannou jednotku ČR:
http://www.kzjcr.wbs.cz/ nebo na Svaz záchranný brigád kynologů ČR:
http://www.zachranari.cz/.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
17.03.2010 15:58
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu