Literatura k tématu: Srovnání cestovního ruchu Rakouska a ČR
Text dotazu
Dobrý den, zpracovávám seminární práci na téma
banchmarking a ráda bych Vás požádala o doporučení literatury na toto téma.
Svou práci chci zaměřit na porovnání České republiky a Rakouska v oblasti
cestovního ruchu. Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
k vyhledání potřebné literatury můžete využít elektronický katalog Národní knihovny ČR (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc), uvádíme několik publikací, které jsme k tématu benchmarkingu nalezli:
KARLÖF, Bengt; OSTBLOM, Svante. Benchmarking: jak napodobit úspěšné:
ukazatel cesty k dokonalosti v kvalitě a produktivitě. Praha: Victoria Publishing, 1995 (Praha: FORMA). 135 s. : il. ; 24 cm. ISBN 80-85865-23-8.
JIRÁSEK, Jaroslav. Benchmarking a konkurenční zpravodajství: souměření pro soupeření. Praha: Profess Consulting, 2007. 120 s. ; 21 cm. ISBN 978-80-7259-051-3.
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200706/contents/nkc20071719695_1.pdf
Součástí vyhledaných záznamů mohou být také e-knihy dostupné v rámci databáze ebrary Academic Complete (přístup k plným textům možný pro registrované uživatele z počítačů NK ČR nebo prostřednictvím vzdáleného přístupu, odkazy s přístupem jsou součástí záznamu). Např.:
Benchmarking in services [elektronický zdroj] / guest editors, Jaideep G.
Motwani and Victor E. Sower. Bradford, England: Emerald Group Publishing, c2006. 163 p. (Benchmarking, an international journal ; v.13, no. 3). ISBN
1-84663-028-2
WOBER, Karl W. Benchmarking in tourism and hospitality industries [elektronický zdroj] : the selection of benchmarking partners. Oxford, U.K.:
CABI Pub., c2002. xiii, 261 p. : ill. ; 25 cm. ISBN 978-0-85199-756-8.
KOZAK, M. (Metin). Destination benchmarking [elektronický zdroj] : concepts, practices, and operations. Cambridge, MA : CABI Pub., c2004. xvii, 216 p.
ISBN 0-85199-745-7.
* benchmarking * cestovní ruch
Další publikace si můžete vyhledat zadáním benchmarking? do obecného vyhledávacího pole (Všechna pole) nebo výrazu benchmarking do pole Slova z obsahu (budou se prohledávat naskenované obsahy publikací, dostupné však pouze u novějších dokumentů).
Pro svou práci můžete použít také články, citace článků publikované od r.
1991 obsahuje databáze ANL - Články v českých časopisech, novinách a sbornících (http://sigma.nkp.cz/cze/anl), plné texty článků především z denního tisku nabízejí placené databáze Anopress a Newton MediaSearch (obě od r. 1996). Přístup k těmto databázím nabízejí knihovny v rámci svých služeb registrovaným uživatelům, databázi Anopress zpřístupňuje i NK ČR z počítačů ve studovnách (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_infozdr.php3#anopress), Newton např. Městská knihovna v Praze (http://www.mlp.cz/databaze.htm).
Pokud byste měla zájem o články ze zahraničních databází, můžeme Vám k vyhledávání doporučit např. databáze EBSCO, Web of Knowledge, SpringerLINK, Wilson OmniFile Full Text Select, přehled všech online databází dostupných v NK ČR je k dispozici na http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_infozdr.php3. K databázím je možné přistupovat z počítačů NK ČR nebo prostřednictvím vzdáleného přístupu (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Licencovane_online_databaze&submenu
3=104), nezbytný je platný čtenářský průkaz NK ČR. Tyto databáze mohou nabízet i další české knihovny, zejména krajské a akademické, informace o přístupu k elektronickým zdrojům knihovny zveřejňují na svých webových stránkách.
V případě, že byste potřebovala získat ještě další prameny, můžete se také obrátit na knihovny zaměřené na ekonomii nebo společenské vědy, např.
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické (http://ciks.vse.cz), Knihovnu CERGE-EI (http://www.cerge.cuni.cz/library/)
nebo Knihovnu společenských věd T.G. Masaryka v Jinonicích (http://knihovna.jinonice.cuni.cz).
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
23.03.2010 12:44
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu