Literatura k tématu: Sociální status cizinců v ČR
Text dotazu
Pomozte prosím doporučit literaturu k Bakalářské
práci na téma Sociální status cizinců v České Republice.
děkuji
Odpověď
Dobrý den,
obáváme se, že zdroje Národní knihovny ČR nebudou k Vašemu tématu obsahovat dostatek relevantních dokumentů. V elektronickém katalogu NK ČR
(http://sigma.nkp.cz/cze/nkc) jsme nalezli tři dokumenty, které byste snad mohl využít:
UHEREK, Zdeněk; KORECKÁ, Zuzana; POJAROVÁ, Tereza a kol. Cizinecké komunity z antropologické perspektivy: vybrané případy významných imigračních skupin v České republice. Praha: Etnologický ústav AV ČR, 2008. 259 s.: barev. il., mapy ; 23 cm. ISBN 978-80-87112-12-0 (brož.)
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200812/contents/nkc20081817599_1.pdf
RÁKOCZYOVÁ, Miroslava; TRBOLA, Robert. Lokální strategie integrace cizinců v ČR I. Praha : VÚPSV, 2008. 74, 9 s. : mapy ; 30 cm. ISBN 978-80-7416-006-6.
* integrace imigrantů -- Česko * sociální integrace -- Česko
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200810/contents/nkc20081821174_1.pdf
RÁKOCZYOVÁ, Miroslava et al. Zaměstnavatelé zahraničních pracovníků v České republice a jejich role v procesu sociální integrace : (analýza poptávky po zahraniční pracovní síle). Praha: VÚPSV, 2007. 156, 9 s. : il., mapy ; 30 cm. ISBN 978-80-87007-92-1.
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200806/contents/nkc20081805764_1.pdf
Užitečnější by pro Vás mohly být články dostupné v bibliografické databázi ANL - Články v českých časopisech, novinách s sbornících (http://sigma.nkp.cz/cze/anl). Pro vyhledávání můžete zvolit vyhledávací pole Předmět a jako klíčová slova cizinci sociální integrace, cizinci integrace, cizinci společenské postavení, pokud hledané výrazy zadáte s otazníkem, např. sociál?, budou vyhledány i záznamy s klíčovými slovy jako sociální, sociálními atd.
Několik článků jsme nalezli také v Geografické bibliografii ČR (http://ckis.cuni.cz/F/?func=find-a-0&local_base=cks02&pds_handle=GUEST),
tato databáze pokrývá rovněž oblast demografie.
České články z odborných periodik obsahují také zahraniční databáze Web of Knowledge (přístup možný s platným čtenářským průkazem z počítačů NK ČR nebo přes vzdálený přístup -
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Licencovane_online_databaze&submenu3
=104) nebo CEEOL (Central and East European Online Library, přístup poskytuje např. Univerzita Karlova, http://pez.cuni.cz/ezdroje/zdroj.php?lang=cs&id=47).
Vhodné informace byste mohl získat také z webových stránek Ministerstva práce a sociálních věcí o integraci cizinců v ČR -
http://www.cizinci.cz/news.php?lg=1 a také http://www.mpsv.cz/cs/1278.
Dále bychom Vám doporučovali obrátit se spíše na odborné knihovny jako např.
Oddělení knihovnicko-informačních služeb Výzkumného ústavu práce a sociálních věcí (http://www.vupsv.cz/), Knihovnu Fakulty sociálních věd UK
(http://knihovna.fsv.cuni.cz/) nebo Knihovnu společenských věd T.G. Masaryka v Jinonicích (http://knihovna.jinonice.cuni.cz/).
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.03.2010 11:23
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu