Literatura k tématu: Optoelektronika
Text dotazu
Dobry den , jsem student a mam udelat rocnikovou
praci o optoelektronice a vubec netusim o co de. Tak bych potreboval vedet
jakou literaturu mam pouzit a kde ji obednat nebo pujcit.
Odpověď
Dobrý den,
níže uvádíme několik publikací, které byste pro svou práci mohl použít:
* DOLEČEK, Jaroslav. Moderní učebnice elektroniky. 3. díl, Optoelektronika: optoelektronické prvky a optická vlákna. Praha : BEN - technická literatura, 2005. 154 s. : il. ; 23 cm. ISBN 80-7300-184-5.
Obsah: http://www.ben.cz/_d/obsah/121261o.pdf <http://www.ben.cz/_d/obsah/121261o.pdf
* BURIAN, Zdeněk; SLOUP, Vladimír. Digitální a optoelektronická technika: Určeno pro stud. fak. elektrotechn. Praha : ČVUT, 1989 (Karviná : MTZ 23). 303 s. : obr., grafy, schémata ; 29 cm.
* WILFERT, Otakar. Optoelektronika: přednášky. Brno : Vysoké učení technické, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Ústav radioelektroniky, 2002. 121 s. : il., portréty ; 30 cm
ISBN 80-214-2264-5.
* BURIAN, Zdeněk. Optoelektronika : určeno pro stud. fak. elektrotechn. Praha : ČVUT, 1991. 149 s. : obr., tab., grafy, schémata ; 29 cm. ISBN 80-01-00717-0.
* WILFERT, Otakar. Optoelektronika I. Brno: PC-DIR, 1993. 135 s.: obr., tab., grafy; 29 cm. (Učební texty vysokých škol). ISBN 80-214-0551-1 (Vysoké učení technické. Brno : brož.)
* SCHOMMERS, Adrian. Elektronika tajemství zbavená: objevovat, experimentovat, porozumět. Kniha 4, Pokusy s optoelektronikou. Ostrava : HEL ; Praha : BEN - technická literatura, 2002. 191 s. : il. ; 21 cm. ISBN 80-86167-04-6.
* FILKA, Miloslav. Optoelektronika pro telekomunikace a informatiku. Brno: M. Filka, 2009. 369 s. : il. ; 25 cm. ISBN 978-80-86785-14-1.
* ROSENCHER, Emmanuel; VINER, Borge. Optoelectronics [elektronický zdroj]. Cambridge, UK ; New York, NY : Cambridge University Press, 2002. xvi, 725 p. : ill. ; 26 cm. ISBN 0-521-77129-3. ISBN 0-521-77813-1.
- elektronická kniha dostupná v rámci placené kolekce e-knih ebrary Academic Complete (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_infozdr.php3#ebrary), přístup možný pouze pro registrované uživatele NK ČR s platným čtenářským průkazem, součástí záznamu v el. katalogu NK ČR je odkaz na přístup k plnému textu i v rámci vzdáleného přístupu (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=vzdal_pristup.htm <http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=vzdal_pristup.htm> )
* SINGH, Jasprit. Optoelectronics : an introduction to materials and devices. New York : McGraw-Hill, 1996. xxxiii, 537 s. : il. ; 25 cm. ISBN 0-07-057650-5.
Tituly jsme vyhledali v elektronickém katalogu Národní knihovny ČR (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc <http://sigma.nkp.cz/cze/nkc> ), pokud byste měl zájem o vypůjčení knih z fondu NK ČR, je třeba nejprve provést registraci v naší knihovně, věnujte prosím pozornost podmínkám vydání průkazu a dalším podrobnějším informacím na adrese http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Jak_to_tady_chodi&submenu3=98 <http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Jak_to_tady_chodi&submenu3=98> . Národní knihovna ČR mj. plní archivní a konzervační funkci, uchovává národní kulturní dědictví, proto je většina fondu dostupná pouze k prezenčnímu studiu do některé ze studoven. Bližší informace o možnostech výpůjčky konkrétního dokumentu získáte z elektronického katalogu NK ČR pod ikonkou Exempláře, čtenáři s průkazem NK ČR si mohou knihu k vypůjčení ihned objednat ze skladiště (jen velmi malá část fondu NK ČR je dostupná k okamžitému vypůjčení).
V případě, že navštěvujete jinou knihovnu, např. v místě Vašeho bydliště nebo studia, můžete si ověřit dostupnost uvedených titulů v jejím elektronickém katalogu, který má již většina knihoven k dispozici na svých webových stránkách.
Pokud vaše knihovna nebude mít požadovaný dokument ve fondu, je možné jejím prostřednictvím požádat o výpůjčku z jiné knihovny v rámci meziknihovních služeb. Tuto službu knihovny poskytují bezplatně, některé si však mohou účtovat poštovné.
Pro ověření dostupnosti dokumentů v jiných knihovnách můžete použít např. Souborný katalog ČR (http://sigma.nkp.cz/cze/skc) nebo portál Jednotné informační brány (http://www.jib.cz <http://www.jib.cz/> ).
Užitečné informace o optoelektronice můžete získat také z následujících webových stránek:
http://www.umel.feec.vutbr.cz/oks/ <http://www.umel.feec.vutbr.cz/oks/>  - odkaz učební texty
http://www.sse-lipniknb.cz/7ucivo/EnZ/OPTo.DOC <http://www.sse-lipniknb.cz/7ucivo/EnZ/OPTo.DOC
http://www.outech-havirov.cz/skola/files/knihovna_eltech/ea/optoelektronika.pdf <http://www.outech-havirov.cz/skola/files/knihovna_eltech/ea/optoelektronika.pdf
http://physics.mff.cuni.cz/vyuka/zfp/txt_305.pdf <http://physics.mff.cuni.cz/vyuka/zfp/txt_305.pdf>
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
03.06.2010 11:44
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu