Literatura k tématu: Mezinárodní zadlužení
Text dotazu
Dobrý den,
rád bych se zeptal, zda-je možné doporučit českého experta/badatele, který
se vyzná v problematice mezinárodního zadlužení popř. finanční asistenci
rozvojovým zemím.
Existuje v databázi NK literatura, která se problematikou mezinárodní
zadluženosti zabývá?
Odpověď
Dobrý den,
ve fondu NK ČR se nachází např. tyto publikace týkající se zahraničního
dluhu:
MEREDITH, Guy. Debt dynamics and global imbalances [elektronický zdroj] :
some conventional views reconsidered. [Washington, D.C.] : International Monetary Fund, 2007. 54 s.
Předmětová hesla: * obchodní bilance * zahraniční
RAFFER, Kunibert; SINGER, H.W. The Economic North-South divide : six decades of unequal development. Cheltenham : Edward Elgar, 2002, c2001. ix, 293 s.
ISBN 1-84376-088-6.
Předmětová hesla: zahraniční dluh -- rozvojové země * hospodářská pomoc -- rozvojové země * mezinárodní hospodářské vztahy * Sever a Jih
CLEMENTS, Benedict; BHATTACHARYA, Rina; NGUYEN, Toan Quoc. External debt, public investment, and growth in low-income countries [elektronický zdroj].
Washington, D.C. : International Monetary Fund, Fiscal Affairs Dept., 2003.
24 s.
Předmětová hesla: veřejné investice * zahraniční dluh * rozvojové země
Global development finance [elektronický zdroj] : charting a global recover.
1, Review, analysis and outlook.. Washington, D.C. : World Bank :
aInternational Bank for Reconstruction and Development, 2009. xv, 149 s.
ISBN 9780821378403.
Předmětová hesla: finance * mezinárodní finance * zahraniční dluh
Global development finance [elektronický zdroj] : the role of international banking. 1preview, analysis, and outlook / the World Bank.. Washington :
World Bank, 2008. xv, 155 s. ISBN 9780821373880.
Harnessing cyclical gains for development [elektronický zdroj] : analysis and summary tables.. Washington, D.C. : World Bank, 2004. xvi, 234 s. ISBN 9780821357408.
FARIA, Andre; MAURO, Paolo. Institutions and the external capital structure of countries [elektronický zdroj]. [Washington, D.C.] : International Monetary Fund, Research Dept., 2004. 30 s.
Předmětová hesla: akcie * finanční krize * zahraniční dluh * zahraniční investice
Little book of external debt 2006 [elektronický zdroj]. Washington, D.C. :
World Bank, 2006. ISBN 9780821366059.
Předmětová hesla: hospodářské dějiny * zahraniční dluh
The little data book on external debt [elektronický zdroj]. 2009..
Washington, D.C. : World Bank, c2009. vi, 146 s. ISBN 9780821378526.
Předmětová hesla: zahraniční dluh * rozvojové země
Managing public debt [elektronický zdroj] : from diagnostics to reform implementation.. Washington, D.C. : World Bank, c2007. xvi, 120 s. SIBN 9780821368725.
Předmětová hesla: veřejný dluh
EICHENGREEN, Barry (ed.); HAUSMAN, Ricardo (ed.). Other people's money [elektronický zdroj] : debt denomination and financial instability in emerging market economies. Chicago : University of Chicago Press, 2005. vii,
296 s. ISBN 9780226194554.
Předmětová hesla: finance * měnová politika * pohyb kapitálu * zahraniční dluh
HAUNER, David; JONAS, Jiri; KUMAR, Manhoman S. Policy credibility and sovereign credit [elektronický zdroj] : the case of new EU member states.
[Washington, D.C.] : International Monetary Fund, 2007. 29 s.
Předmětová hesla: fiskální politika * veřejný dluh
TANNER, Evan; SAMAKE, Issouf. Probabilistic sustainability of public debt [elektronický zdroj] : a vector autoregression approach for Brazil, Mexico, and Turkey. [Washington, D.C.] : IMF Institute and African Dept., 2006. 42 s.
Předmětová hesla: fiskální politika * veřejný dluh
Proceedings of the second Inter-regional Debt Management Conference :
Geneva, 3-5 April 2000. New York : United Nations, 2001. 210 s. ISBN 92-1-112528-6.
Předmětová hesla: zahraniční dluh * veřejný dluh * mezinárodní finance
Spravedlivé oddlužení : informační příručka. Praha : Ekumenická akademie, 2003. 42 s. ISBN 80-239-2685-3.
Předmětová hesla: veřejný dluh -- rozvojové země * světová ekonomika * mezinárodní finance
Summary and country tables [elektronický zdroj] : harnessing cyclical gains for development.. Washington, D.C. : World Bank, 2004. 598 s. ISBN 9780821357415.
Publikace týkající se zadlužení a pomoci rozvojovým zemím:
BRAU, Eduard (ed); MCDONALD, Ian (ed). Successes of the International Monetary Fund : untold stories of cooperation at work. Basingstoke :
Palgrave Macmillan, c2009. xiii, 246 s. ISBN 978-0-230-57809-8 (brož.) *
978-0-230-20313-6 (váz.)
Předmětová hesla: Mezinárodní měnový fond * mezinárodní finanční instituce * hospodářská pomoc -- rozvojové země
DANĚK, Petr a kolektiv. Approaching the other: the four projects of western domination. 1st ed.. Olomouc : Palacký University, 2008. 174 s. ISBN 978-80-244-2046-2.
Předmětová hesla: kolonialismus -- etické a morální aspekty * ekonomický růst -- rozvojové země * hospodářská pomoc -- rozvojové země * mezinárodní pomoc -- rozvojové země * rozvojové země -- zahranční vztahy.
STEEL, Paul (ed); FERNANDO, Neil (ed); WEDDIKKARA, Maneka (ed).Poverty reduction that works : experience of scaling up development success. London
: Earthscan, 2008. xxxviii, 362 s. ISBN 978-1-84407-602-4 (brož.) *
978-1-84407-601-7 (váz.)
Předmětová hesla: chudoba -- rozvojové země * hospodářská pomoc -- rozvojové země * rozvojová pomoc -- rozvojové země
STIGLITZ, Joseph E.;Jiná cesta k trhu : hledání alternativy k současné podobě globalizace. V českém jazyce vyd. 1.. Praha : Prostor, 2003. 403 s.
ISBN 80-7260-095-8.
Předmětová hesla: mezinárodní hospodářské vztahy * mezinárodní obchod * hospodářská pomoc -- rozvojové země * globalizace * obchodní politika -- Spojené státy americké * mezinárodní finance
Další dokumenty můžete najít např. pomocí uvedených klíčových slov, můžete také zadat zpřesňující údaje pro požadpvané dokumenty - jazyk, rok vydaní, apod. Online katalog Národní knihovny spolu s dalšími bázemi naleznete na adrese http://aleph.nkp.cz/F/.
Pokud je u dokumentu uvedeno, že se jedná o elektonický zdroj (u výše uvedených dokumentů je to v převážné většině elektronická knihovna Academic Complete (ebrary)), přístup k němu je možný v rámci licencovaných online databází, které jsou pro uživatele NK ČR zdarma. Využívání databází je možné prostřednictvím přímého přístupu z počítačů v Referenčním centru NK ČR nebo vzdáleného přístupu, tzn. databáze můžete využívat kdekoli a kdykoli i mimo budovu NK ČR, pro příhlášení je nutné zadat údaje uvedené na čtenářské kartě uživetele, více inforamcí získáte na adrese
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Licencovane_online_databaze&submenu3
=104 .
Co se týče Vašeho dotazu na doporučení finančního experta v oblasti mezinárodního dluhu - pokud jste studentem nějaké ekonomické školy, využijte konzultací odborníků ve škole. Cenné informace by Vám také mohli poskytnout na dalších vysokých školách ekonomického zaměření: Vysoká škola ekonomická (http://www.vse.cz/), Ekonomicko-správní fakulta Masarykovy univerzity v Brně (http://www.econ.muni.cz/cs/), Vysoká škoa, finančí a správní
(http://www.vsfs.cz/) - přehled dalších škol s ekonomickým zaměřením na adrese http://www.vysokeskoly.com/index.asp?menu=1092&zamereni=1 . Dále samozřejmě ČNB (http://www.cnb.cz/cs/index.html), ale obáváme se, že ti
nebudou poskytovat veřejné konzultace.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
05.10.2010 08:28
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu