literatura k tématu: domácí násilí
Text dotazu
Dobrý den,
jsem studentka Ostravské Univerzity, oboru sociální práce se zdravotnickým profilem. Téma mé diplomové práce je Úloha sociální práce v problematice domácího násilí. Ve své práci se dále blíže zaměřuji na OSPOD a interdisciplinární spolupráci s ostatními subjekty. Ráda bych zjistila, zda-li se je možno dostat k tomuto materiálu : American Psychological Association. 1996. Violence and the Family: Report of the American Psychological Association Presidential Task Force on Violence and the Family. Washington,DC: American Psychological Association, či jinému novějšímu materiálu APA, ze kterého bych mohla čerpat definici domácího násilí dle APA. Mám nedostatek cizojazyčné literatury, proto budu ráda, za odkaz, nebo cestu k materiálům, které se mého tématu týkají.
Moc děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
publikaci Violence and the family. American Psychological Association.
Presidential Task force on Violence and the Family.1996, má ve svém fondu knihovna Gender Studies, http://www.genderstudies.cz/gender-studies/knihovna.shtml
Gender Studies, o.p.s.
Gorazdova 20
120 00 Praha 2
tel: 224 913 350, 777 910 941, 777910 933
tel./fax: 224 915 666
Pro meziknihovní výpůjčku z této knihovny doporučujeme obrátit se na meziknihovní službu Moravskoslezské vědecké knihovnu Ostrava, http://www.svkos.cz, která Vám výpůjčku zprostředkuje. Podmínkou však je být registrovaným uživatelem této knihovny.
Znamená to, že si necháte vystavit průkazku čtenáře, a pak budete mít také možnost využívat online databáze této knihovny (i vzdálený přístup), http://www.svkos.cz/elektronicke-zdroje/.
Doporučujeme Vám především článkovou databázi Ebsco. Zde jsme nalezli několik plnotextových článků související s Vaším tématem, některé z článků jsou materiály asociace APA.
Dále uvádíme příklad záznamů o knihách, které jsme nalezli zadáním klíčových slov ´"violence a family"
v bázi NKC Národní knihovny, http://www.nkp.cz :
-Violence against women in the family. New York : United Nations, 1989. 120 s.
-Violence and the family / Edit. by John Powell Martin. Chichester : J.
Willey, 1978. 369 s.
-Violence in the home [elektronický zdroj] : multidisciplinary perspectives / Karel Kurst-Swanger and Jacqueline L. Petcosky.Oxford ; New York : Oxford University Press, 2003. 324 p.
Violence in families : assessing prevention and treatment programs / Rosemary Chalk and Patricia A. King, editors ; Committee on the Assessment of Family Violence Interventions, Board on Children, Youth, and Families, Commission on Behavioral and Social Sciences and Education, National Research Council and Institute of Medicine. Washington : National Academy Press, 1998. 392 s.
Internetové stránky APA, American Psychological Association, naleznete na http://www.apa.org/about/contact/contact.aspx.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
25.06.2012 10:33
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu