Lifka, Emil
Text dotazu
Pátrám po údajích o osobě architekta EMILA LIFKY,který byl projektantem synagogy v Sokolově (Falknově) otevřené 31.8 1897.zřejmě byl zdejším rodákem. Za informaci děkuji
Odpověď
O osobnosti Lifka, Emil jsme v dostupných zdrojích dosud nenalezli téměř nic. V databázích osobností, slovnících, oborových bibliografiích aj. není žádná zmínka.
Pouze je zmiňován v těchto článcích a stati:
VESSEL, Michal. Sokolovská synagoga. Týdeník Sokolovska. 2002, roč. 12, č. 5 (20020130), s. 5.
Stavbu prováděl sokolovský architekt Emil Lifka a již za rok, tedy 31. srpna 1897 (.) se konalo vysvěcení a byla předána k plnému užívání.
PROKOP, Vladimír. Židovská synagoga v Sokolově. Týdeník Sokolovska. 1993, roč. 3, č. 28 (19930715), s. 8.
Stavba byla zahájeno pod vedením místního stavitele Emila Lifky 18. června 1896 (.) a vysvěcení synagogy bylo provedeno 31. srpna1897.
TREIXLER, Gustav. Geschichte der Juden in Falkenau, Elbogen und Umgebung. In Židé a židovské obce v Čechách v minulosti a v přítomnosti. Sv. 1. Brno : Židovské nakladatelství, 1934, s. 135-139.
Citováno ze s. 137: (.) Architekt Emil Lifka in F. (.)
Upozorňuji, že služba Ptejte se knihovny je omezena 48 hodinami, pokud máte zájem o rešeršní služby, kontaktujte speciální studovnu http://www.svkpl.cz/bis2.htm, jedná se o placenou službu.
Sokolov / Falknov náleží do Karlovarského kraje, zkuste také oslovit Krajskou knihovnu Karlovy Vary http://www.knihovna.kvary.cz/webknihovna/sluzby/reserse1.htm
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
16.11.2007 12:13
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu