lidové stavby
Text dotazu
Dobrý den, prosím o zodpovězení dotazu, kde bych se mohla dopátrat o historii mého stavení. Je pravděpodobně postaveno v 17.-18. století a je na Okoři-Praha západ. Moc děkuji a hezký den.
Odpověď
Dobrý den, informace o historii lidového osídlení se zaměřením na Střední Čechy byste mohla získat z následujících publikací:
1) PEŠTA, Jan. Encyklopedie českých vesnic: vesnické památkové rezervace, zóny a ostatní památkově hodnotná vesnická sídla v Čechách. Díl 1., Střední Čechy a Praha. Praha: Libri, 2003. 327 s. ISBN 80-7277-148-5.
2) ŠKABRADA, Jiří. Lidové stavby: architektura českého venkova. Praha: Argo, 1999. 246 s. ISBN 80-7203-082-5.
3) ŠKABRADA, Jiří. Lidová architektura Středočeského kraje. Praha: Středisko st. památkové péče a ochrany přírody Středočeského kraje, 1984 58 s.
Užitečná pro Vás může být i stránka na internetu věnovaná lidové architektuře - http://www.lidova-architektura.cz/
Dokumenty s podrobnějšími informacemi vážícími se přímo k Okoři (příp. okresu Praha-západ), vývoji jejího osídlení, lidových staveb atd. ve fondu Národní knihovny bohužel nemáme. Doporučili bychom Vám kontaktovat spíše archivy, kde by se mohly podobné informace nacházet - Státní okresní archiv Praha-západ se sídlem v Praze  (http://www.soapraha.cz/praha-zapad/), Státní oblastní archiv v Praze (http://www.soapraha.cz/) nebo Středočeské muzeum v Roztokách u Prahy (http://www.muzeum-roztoky.cz).
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.10.2008 14:44
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu