Lidické ženy v koncentračním táboře Ravensbrück
Text dotazu
Z 203 žen, které byly 10. června 1942 odvlečeny z
Lidic se jich 60 nevrátilo domů. Kolik z nich bylo zavražděno v
koncentračním táboře Ravensbrück?
Nabízené možnosti: 12, 35, 42, 10, 13, 21, 14, 29, 38, 49 Děkuji za odpověď
Odpověď
Dobrý den,
Dle formulace Vašeho dotazu a většímu počtu dotazů s podobným tématem se domníváme, že se s největší pravděpodobností jedná o školní úkol, test, kvízové otázky, apod. Dotazy tohoto typu služba Ptejte se knihovny nezodpovídá, na adrese https://www.ptejteseknihovny.cz/o-sluzbe/pravidla věnujte, prosím, pozornost pravidlům služby PSK. Velmi rádi Vám ovšem pomůžeme s výběrem relevantní literatury.
Informace o lidických ženách v Ravensbrücku naleznete např.  v následujících publikacích:
* CHRTEK, Břetislav, ed. Ravensbrück: [Sborník]. 1. vyd. Praha: Naše vojsko, 1960. 263, [vi] s. Dokumenty. Edice Svazu protifašistických bojovníků; Sv. 89.
* STEHLÍK, Eduard. Lidice: příběh české vsi. Vyd. 1. Praha: Pro Památník Lidice vydala Jitka Kejřová, nakl. V Ráji, 2004. 135 s. ISBN 80-86758-13-3.
Využít  byste také mohla následující odkazy:
http://www.lidice.cz/obec/historie/proc.html
https://www.pamatnik-terezin.cz/vezen/ravensbruck
http://ona.idnes.cz/spolecnost.aspx?c=A081202_122821_ona_ony_jup
Pokud navštěvujete knihovnu, vřele Vám doporučujeme půjčit si knihu Lidice: příběh české vsi, kterou Vám uvádíme výše v seznamu. Dostupnost knihy naleznete v Souborném katalogu ČR (na adrese https://aleph.nkp.cz/cze/skc) či portálu Knihovny (https://www.knihovny.cz/). V této knize naleznete nejenom počet lidických žen odvezených do Ravensbrücku, ale také počet žen zde zabitých (stejně jako počet lidických žen zabitých v Osvětimi či Lublinu).
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
07.03.2012 15:09
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu