Libra vs. koruna
Text dotazu
Dobrý den,
nemůžu nikde najít informaci, jaký byl kurz koruny a britské libry mezi lety 1925 - 1935. Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
dobové kurzy najdete například pod odkazy níže. Kurzy jsou vztaženy ku dolaru, budete hodnoty muset dopočítat.
https://fraser.stlouisfed.org/files/docs/publications/FRB/pages/1925-1929/28191_1925-1929.pdf - zde najdete kurz koruny ku dolaru a hned vedle kurz libry a dolaru
https://fraser.stlouisfed.org/title/federal-reserve-bulletin-62/january-1929-20685 - celý odborný časopis ke stažení
Dále Vám doporučujeme Národní listy, kde na straně 3 je finanční burza, viz Národní listy. Praha: Julius Grégr, 29.9.1925, 65(266, večerní vydání). sv. 266 s. 3. ISSN 1214-1240.
Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/uuid/uuid:399dd550-6db6-11e7-8b50-001018b5eb5c.
Tatáž situace, musíte projít všechny ročníky, ideálně na této webové stránce a v prohlížeči Explorer, viz http://kramerius.nkp.cz/kramerius/handle/ABA001/1452626.
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
17.02.2021 22:09
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu