Libor Knězek
Text dotazu
Dobrý den, sháním jakékoliv informace o Liborovi Knězkovi, jeho životopis, jeho díla aj. hlavně co nejvíc informací o něm. Hledala jsem, ale neměla jsem to štěstí něco najít. Byla bych moc ráda za pomoc. děkuji a zdraví
Odpověď
Dobrý den, jde o Libora Knězka, nar. 1929? (U takovýchto dotazů je dobré uvést jméno v prvním pádě a připojit nějaké základní informace, abychom mohli osobu nejprve správně identifikovat.) Připojujeme heslo z báze autorit NK ČR:
Záhlaví    Knězek, Libor, 1929- Odkaz. forma   Kněžek, Libor, 1929-
Biograf.údaje   Narozen 13. 7. 1929 ve Frenštátě pod Radhoštěm. PhDr., CSc.,
nakladatelský redaktor, literární historik, kritik a publicista. Práce z oboru, zejména o literárních tradicích Frenštátska a Beskyd, též básník.
Status   definitivní Zdroj   PNP-LA   Jeho: Z literárního herbáře
Jeho díla můžete vyhledávat v bázi NKC (http://sigma.nkp.cz/F/).
Dále v bázi ANL (tamtéž), články od něj a o něm (např. recenze na jeho práce).
A v bibliografických databázích Ústavu pro českou literaturu:
http://isis.ucl.cas.cz/?form=biblio
Něco byste možná našla v katalogu slovenskej národnej knižnice:
http://www.snk.sk/?katalogy_kniznicnych_zbierok.
Dále na stránkách Obce spisovatelů najdete jeho podrobný portrét:
http://www.obecspisovatelu.cz/dokoran-50-zivotni-jubilea-dvou-vyznamnych-spisovatelu-ze-severni-moravy-oldrich-suler-85-libor-knezek-80/.
A ještě např.:
http://www.frenstatpr.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=100493&id=1017&p1=1047#knezek_libor.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
30.10.2009 10:55
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu