lesnictví
Text dotazu
Dobrý den, prosím o odpověď na tyto dotazy:
1.jaké lesy rostou na kambizemích, hnědozemích, rendzinách, podzolech,
luvizemích, rankerech a glejích 2.u kterých dřevin stř. Evropy se setkáme s
deskovými kořenovými náběhy 3.jaký podíl představuje v letním období dřevitá
vs. bylinná složka v pastvě srnčí a mufloní zvěře
Odpověď
Dobrý den,
posláním služby Ptejte se knihovny není vypracovávat domácí úkoly či otázky ke zkouškám. Odpovědi na Vámi uvedené dotazy naleznete s největší pravděpodobností v učebnicích a doporučené literatuře k předmětu, kterého se dané otázky týkají.
Ve fondu Národní knihovny či volném internetu jsme dohledali následující literaturu:
1) Přehled půd a porostů, které na daném typu zeminy rostou, uvádí učebnice:
* KLIMO, Emil. Lesnická pedologie : Určeno pro posl. lesnické fak. 2., nezm.
vyd. Brno : Vysoká škola zemědělská, 1992.
2) Tvary kořenů by měly být popsány v publikaci:
* Kořenový systém - základ stromu :
sborník referátů z konference = Root system - the tree foundation :
proceedings from the conference : 25.8.2004 Křtiny. V Brně : Mendelova zemědělská a lesnická univerzita, Lesnická a dřevařská fakulta, Ústav zakládání a pěstění lesů : INPROF, 2004.
či v učebnicích lesnické dendrologie autorů Luboše Úradníčka, Ivana Musila a Martina Slávika. Přehled učebnic naleznete v Online katalogu Národní knihovny: http://sigma.nkp.cz/cze/nkc  (po zadání slovního spojení "lesnická dendrologie" či jména některého z autorů).
3) Obrázky, které znázorňují složku potravy srnců a muflonů v zimním období, nabízí časopis Myslivost. Viz. internetové stránky Myslivosti:
* http://www.myslivost.cz/media/clankyDetail.asp?IDCl=13951&IDR=10276&TypR=1
* http://www.myslivost.cz/media/clankyDetail.asp?IDCl=13917&IDR=10339&TypR=1
Byla vydána i celá řada učebnic Myslivosti (viz. Online Katalog NK ČR: http://sigma.nkp.cz/cze/nkc )
Obor
Biologické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
29.01.2009 14:38
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu