-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den,
máte k dispozici dvoudílnou knihu Lesní těžba od Karla Matyáše a kol., vyd. 1960? Případně jste schopni mi ji zapůjčit jinde? Děkuji
Dobrý den,
pro zjišťování dostupnosti titulů v Národní knihovně je jako základní zdroj využíván online katalog knihovny, který je volně dostupný na adrese http://aleph.nkp.cz/F, konkrétně se jedná o bázi NKC. Na téže adrese můžete nalézt také Souborný katalog ČR (báze SKC), kde naleznete informaci, v kterých českých knihovnách se požadovaný dokument nachází.
Podle katalogu NK ČR máme k dispozici pouze 1. díl knihy Lesní těžba od Karla Matyáše z roku 1960. Druhý díl vydaný v roce 1962 je bohužel dostupný pouze v Národním konzervačním fondu. Oba díly jsou poté dostupné ve vydání z roku 1953.
Pokud se podíváte do online katalogu Národní knihovny na exempláře výše uvedených titulů, u všech naleznete informaci, že jsou uloženy pouze v Národním konzervačním fondu a online vypůjčení není dovoleno. V těchto případech se pro dohledání dalšího, půjčitelného exempláře, využívá katalog naskenovaných katalogizačních lístků Katif (http://katif.nkp.cz). Zde knihy Lesní těžba od K. Matyáše naleznete v Generálním katalogu II/ MATEMATIKA (V.Š.)-MATERIA / MATUS-MAUE / č. záložky 642 a dále. K objednání je zde dostupný již zmíněný rok 1953 (oba díly) a 1. díl z roku 1960.
Pokud se podíváte do Souborného katalogu ČR, zjistíte, že oba díly knihy z roku 1960 má ve svém fondu AV ČR - Etnologický ústav Praha.
* MATYÁŠ, Karel et al. Lesní těžba. Díl 1. Praha: Státní zemědělské nakladatelství, 1960. 437 s., obr. příl.
* MATYÁŠ, Karel et al. Lesní těžba. Díl 2. Praha: Státní zemědělské nakladatelství, 1960. 517 s.
V Souborném katalogu dále naleznete přehled knihoven, které mají 1. díl z roku 1960 a 2. díl z roku 1962.
Pokud byste si přál vypůjčit knihu z některé jiné knihovny, můžete využít meziknihovní službu, viz webové stránky s informacemi http://www.nkp.cz/sluzby/chci-sluzbu/ziskat-knihu-nebo-kopie-z-jine-knihovny, http://www.nkp.cz/sluzby/ms-knihovny-nove.
Podrobnější informace vám podá knihovna, ve které jste registrovaným uživatelem.
Informace o vydaných dokumentech
--
Národní knihovna ČR
21.08.2014 12:38