Lékařské knihovny
Text dotazu
Dobrý den,
existuje doporučená literatura k tématu "Lékařské knihovny?" Příp. můžete mě na ně odkázat? Děkuji moc za odpověď!
Odpověď
Dobrý den,
literaturu k danému tématu můžete dohledat prostřednictvím specializované Databáze knihovnické literatury: http://aleph.nkp.cz/cze/kkl, k dohledání zahraniční literatury můžete využít licencované databáze (v Národní knihovně ČR jsou to například databáze Emerald, LISA,LISS, LISTA - viz http://www.nkp.cz/katalogy-a-db/licencovane-db/prehled-lic-zdroju ).
K dohledání konkrétních lékařských knihoven v ČR je možné využít Adresář knihoven ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/adr
Níže uvádíme několik vybraných dokumentů (více titulů naleznete ve výše zmíněných katalozích a databázích):
* BRETTLE, Alison, ed. a URQUHART, Christine, ed. Changing roles and contexts for health library and information professionals. 1st pub. London: Facet, 2012. xx, 183 s. ISBN 978-1-85604-740-1.
* BOUZKOVÁ, Helena et al. Národní lékařská knihovna: informační centrum medicíny. Vyd. 1. Praha: Jorika, 2001. 32 s. Labyrint; 2. ISBN 80-238-7621-X.
* GROEN, Frances K. Access to medical knowledge: libraries, digitization, and the public good. Lanham: Scarecrow Press, 2007. xv, 281 s. ISBN 0-8108-5272-1.
články:
* BOUZKOVÁ, Helena a KURKA, Ladislav. O zdraví a lékařském knihovnictví. Bulletin SKIP, 2010, 19(3), s. 21-23. ISSN 1210-0927. Dostupné také z: http://bulletin.skipcr.cz/bulletin/Bull10_313.htm#ti.
*160 let lékařského knihovnictví v Praze. Lékařská knihovna, 2001, 6(5/6), s. 4-5. ISSN 1211-3255. Dostupné také z: http://www.medvik.cz/archiv-lk/lekar_knihovna/2001/c5-6.01/leden02lk.htm.
aj.
V případě jakýchkoli dotazů se můžete obrátit na Knihovnu knihovnické literatury Národní knihovny ČR: http://knihovnam.nkp.cz/sekce.php3?page=04_knihovna_knihovnicke_literatury.htm
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
19.12.2013 13:33
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu