Léčení Anny Rakouské
Text dotazu
Dobrý den. Prosím o informace ohledně léčby rakoviny prsu Anny Rakouské v XVII. století, zejména o chirurgickém zákroku, který údajně podstoupila. Případně, prosím, doporučte zdroje. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den, průběh léčby rakoviny prsu (včetně provedené operace) Anny Rakouské je stručně vylíčen v publikaci Prodané dcery Habsburků od They Leitnerové (Praha: Melantrich, 1995. Str. 155-156. ISBN 80-7023-214-5), mnohem podrobněji se tomuto tématu věnuje kniha Sylvie Jurewitz-Freischmidtové s názvem Vládkyně Louvru: francouzské regentky Marie Medicejská a Anna Rakouská (Praha: Euromedia Group - Ikar, 2008. Str. 404-413. ISBN 978-80-249-1088-8).
Další informace by mohl také obsahovat obsáhlý životopis Anny Rakouské, který je ovšem ve francouštině: DULONG, Claude. Anne d'Autriche mère de Louis XIV. Paris : Hachette, 1980. 427 s.: obr. příl.
Všechny výše uvedené publikace jsou k dispozici ve fondu Národní knihovny ČR (viz elektronický katalog NK ČR - http://sigma.nkp.cz/cze/nkc), pro vyhledání knih v dalších knihovnách můžete využít Souborný katalog ČR (http://sigma.nkp.cz/cze/skc), pro městské knihovny potom souborný katalog SKAT (http://www.skat.cz).
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
07.10.2009 17:14
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu