kupní síla za druhé světové války
Text dotazu
Dobrý den,
potřebovala bych,prosím,zjistit,jaké byly mzdy za druhé světové války a jaké
byly ceny základních potravin,služeb,nákladů na bydlení ap. Stačí mi popř.
rok 1942.
Odpověď
Dobrý den,
knihu, která by obsahovala zpracované otázky, jež Vás zajímají, se nám nepodařilo najít. Údaje by mohly mít např. v Historickém ústavu AV ČR http://www.hiu.cas.cz/cs/ . Doporučujeme obrátit se i na Ústav pro soudobé dějiny AV ČR http://www.usd.cas.cz/ .
Z našich zdrojů jsme pro Vás vybrali několik titulů, kde jsme prolistováním na problematiku, o kterou se zajímáte, narazili. Náplní služby Ptejte se knihovny však není knihy pročítat.
Okrajově byste mohla čerpat z STOČES, Václav. Ročenka Národní odborové ústředny zaměstnanecké. 1942. Praha: Koliš a spol., 1942. Údaje, které jsou tam uvedeny, se většinou ale vztahují k roku 1941. (Signatura NK ČR 55 K 380/R. 1942) ŠTĚPEK, Jiří. Přídělové doklady z období tzv. Protektorátu. Praha: Odbor archivní správy a spisové služby MV, 2010. ISBN 978-80-86466-20-0. (Signatura NK ČR 54 F 105697).
Z dalších zdrojů:
DOLEŽAL, Jakub. Střípky z mozaiky protektorátní společnosti. Německá okupace a její konec v politickém okrese Sedlčany (1939-1945). Praha: Státní oblastní archiv, 2009-2010. (Signatura NK ČR 54 F 104613) S. 218-219.
GEBHART, Jan, KUKLÍK, Jan. Dramatické i všední dny protektorátu. Praha: Themis, 1996. ISBN 80-85821-35-4. (Signatura NK ČR 54 H 155581) S. 84-90.
Nejen zbabělci, nejen hrdinové... (Každodenní život za protektorátu 1939-1945). Výběr prací středoškolských studentů ve 3. ročníku dějepisné soutěže EUSTORY. Praha: Ústav pro soudobé dějiny AV ČR, 2006. ISBN 80-7285-064-4. (Signatura NK ČR 54 F 88517) S. 73 -, 89 -, 116 - 117.
UHLÍŘ, Jan B., KAPLAN, Jan. Praha ve stínu hákového kříže. Praha: Ottovo nakladatelství, 2005. ISBN 80-7360-210-5. (Signatura NK ČR 54 D 135976) S. 99-102.
Stránky, které jsou za bibliografickým záznamem uvedeny, jsou jen orientační. Knihy si musíte přečíst sama.
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
20.07.2011 11:02
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu