Kulový blesk, hudba k filmu
Text dotazu
Zajímalo by mě, od koho je a jak se jmenuje píseň z Kulového blesku. děkuji
Odpověď
Dobrý den, hudbu k filmu Kulový blesk složil hudební skladatel Zdeněk Lukáš (21.8.1928 - 13.7.2007).
Biografické informace naleznete např. v publikaci CHURAŇ, Milan aj.. Kdo byl kdo v našich dějinách ve 20. století. I.díl A-M. 2., rozš. vyd.. Praha : Libri, 1998. ISBN 80-85983-44-3 (sv. 1 : váz.) nebo na internetové adrese http://www.zdenek-lukas.cz/ .
K filmu zatím nebyl vydaný žádný hudební nosič, z dostupných pramenů (viz.
použitá literatura) nelze zjistit název písně, popř. písní, které byly ve filmu použity. Můžete si však prostřednictvím internetového prodeje objednat samotný film.
Použitá literatura:
BŘEZINA, Václav. Lexikon českého filmu : 2000 filmů 1930-1997. 2., rozš. vyd.. Praha : Cinema : Knižní klub, 1997. 545 s. ISBN 80-85933-13-6 (Cinema : váz.) * 80-7176-670-4 (Knižní klub : váz.)
Kolektiv autorů, redigovala Alena Martínková. Čeští skladatelé současnosti. 1. vyd.. Praha : Panton, 1985. 325 s.
Zdeněk Lukáš : Výběr skladeb : [Personální hudební bibliogr. s životopisnou pozn.]. Praha : Hudební inf. středisko ČHF Čes. hudební fond, 1980. 20 s.
Obor
Hudba
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
03.01.2008 11:44
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu