kuchařka
Text dotazu
Mám kuchařku, pravděpodobně z 50. let, které chybí obálka a tiráž. Bylo by možné zjistit bibliografický záznam? Rozsah je přes 500 stran. Např. Moučníky začínají na str. 319 a jsou doplněny kresbou s M; Abecední seznam začíná na str. 522. Pro přehlednost jsou suroviny vypsány ještě na okraji stránky.
Děkuji za pomoc.
Odpověď
Dobrý den, ověřili jsme několik kuchařek, nenašli jsme ovšem žádnou, která by odpovídala přímo Vašemu popisu. Může se jednat o některé z vydání knihy od Marie Hrubé:
Hrubá, Marie
Naše kuchařka / Sest. a k vyd. připr. Marie Hrubá s kol. ; Barev. fot.:
Leopold Štor ; Fot.: Bohuslava Štorová ; Kresby v záhlaví: Miroslav Rada ;
Perokresby: Miroslav Rada a Miloš Kadlec. -- 3. opr. vyd.. -- Praha : SZN,
1959 (Mír 01). -- 630, [1] s. : [24] fot. příl., [8] barev. fot. příl. ; 8°
Hrubá, Marie
Naše kuchařka : [Sborník] / Sest. Marie Hrubá s kol. ; Perokresby: Miroslav Rada a Miloš Kadlec ; Fot.: Bohuslava Štorová. -- 2., opr. vyd.. -- Praha :
SZN, 1958 (Práce). -- 608, [7] s. : [32] s. fot. příl. ; 8°
Hrubá, Marie
Naše kuchařka : [Sborník] / Sest. Marie Hrubá s kolektivem ; Kresby v záhlaví a předsádka: Miroslav Rada ; Pérokresby: Natalie Jahůdková a Miloš Kadlec ; Fot.: Bohuslava Štorová. -- 1. vyd.. -- Praha : SZN, 1957 (Brázda).
-- 631, [9] s. : [32] s. obr. příl. ; 8°
nebo Anuše Kejřové:
Zlatá kuchařka s rozpočty : Úsporná kniha každé domácnosti / A. Kejřová, M.
Kuchařová ; [Přehlédla odb. uč. M. Polesná-Znebejánková ; Lékařskou část napsali MUDr. St. Němeček ... MUDr. Fr. Schmidt ... ; Fotografie: J. Beyer]. -- Osmnácté rozšířené vydání. -- Hradec Králové : St. Kuchař, 1947. -- 543-[I] s. : [XXXIV] s. obr. příl.-[VIII] barev. obr. příl. ; 8°
(záznamy udávám podle elektronického katalogu Národní knihovny:
http://sigma.nkp.cz/cze/nkc). Bohužel ovšem všechny exempláře těchto knih ve fondu NK jsou poškozené, a tak nemůžeme je ověřit.
Knihu Naše kuchařka od Marie Hrubé (vydání z roku 1957 a 1958) má, dle souborného katalogu, ve svém fondu i Moravská zemská knihovna v Brně. Můžete se tak zkusit obrátit se svým dotazem i na její službu (ptejteseknihovny@mzk.cz).
Zdroje:
http://sigma.nkp.cz/cze/nkc
http://katif.nkp.cz
http://sigma.nkp.cz/cze/skc
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
02.10.2008 14:28
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu