Kroniky
Text dotazu
Jaká pravidla musí dodržovat současní kronikáři? Např. Lze do kroniky kreslit? Je předepsané pero? Fotky se lepí mezi písmo či je třeba zvláštní album? Prosím o všechny nejnovější informace. resp. doporučení knihy, zákona či osoby, která dané problematice rozumí - spojila bych se s ní. Na naši knihovnu se totiž obrátili dva starostové obcí, kteří chtějí mít kroniku v pořádku. Děkuji.
Odpověď
Dobry den,
zakladni informace o vedeni kronik vcetne odkazu na zakony a kontaktni osoby je mozne nalezt na strance NIPOSu - http://www.nipos-mk.cz/text.asp?ID=694.
Dale by Vam mohly pomoci nize uvedene publikace, vsechny se nachazeji ve fondu Vedecke knihovny v Olomouci:
BARTON, Jiri. O kronikach obci : prakticka pomucka pro kronikare obci. 2. upravene vydani. Praha : Sekurkon, 2007. 79 s. ISBN 978-80-86604-29-9.
[HROMADKA, Tomas; MOCKOVCIAKOVA, Alena; SCHOLLAROVA, Vera]. Kroniky. Praha : Informacni a poradenske stredisko pro mistni kulturu, Utvar Regis, 2004. 52 s. ISBN 80-7068-175-6.
SOTNAROVA, Lidmila; KASUBOVA, Marie; GOSOVA, Ruzena. Jak vest kroniku obci a mest : metodika. Brno : MC nakladatelstvi, 2006. 88 s. ISBN 80-239-8795-X.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.10.2007 13:09
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu