-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den, potřeboval bych poradit s výběrem vhodné literatury k diplomové práci na téma krize dětského výtvarného projevu a výtvarný projev dětí v 7 a 8 ročníku ZŠ. mockrát děkuji za tipy
Dobrý den,
Na základě Vašeho dotazu jsme v databázích Národní knihovny vyhledali relevantní literaturu a články tématům ,,krize v dětském výtvarném projevu" a ,,výtvarný projev v sedmé a osmé třídě".
The didactics of art education: a selected bibliography for ... Prague: Pedagogical Faculty of the Charles University, 1986-1989. Informační bulletiny.ISSN 0862-125X.
HOSMAN, Zdeněk. Didaktický skicář: výtvarné činnosti ve výtvarné výchově. 1. vyd. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, 2007. 94 s.
ISBN 978-80-7394-001-0.
ROESELOVÁ, Věra. Didaktika výtvarné výchovy. Praha: Univerzita Karlova, Pedagogická fakulta, 2003. 56 s. Texty pro distanční studium.
ISBN 80-7290-121-4.
Didaktika výtvarné výchovy: výběrová bibliografie za rok ... Praha: Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy, 1983-1992. Informační bulletiny.
ISSN 0862-058X.
HAZUKOVÁ, Helena a ŠAMŠULA, Pavel. Didaktika výtvarné výchovy I. Praha: Univerzita Karlova v Praze, Pedagogická fakulta, 2005. 129 s.
ISBN 80-7290-237-7.
ROESELOVÁ, Věra. Didaktika výtvarné výchovy V., nejen pro základní umělecké školy. Praha: Univerzita Karlova, Pedagogická fakulta, 2001. 143 s.
ISBN 80-7290-058-7.
HAZUKOVÁ, Helena. Didaktika výtvarné výchovy VI.: tvořivost a výtvarná výchova. Praha: Univerzita Karlova v Praze, Pedagogická fakulta, 2010. 108 s.
ISBN 978-80-7290-434-1.
SZTABLOVÁ, Danuše. Hodnoty a integrita výtvarného vzdělávání na prvním a druhém stupni základního vzdělávání. Vyd. 2. Ostrava: Ostravská univerzita v Ostravě, 2008- . sv.
ISBN 978-80-7368-558-4.
SZTABLOVÁ, Danuše. K některým otázkám pedagogické praxe posluchačů oboru učitelství primární školy ve výtvarné výchově. Vyd. 1. Ostrava: Ostravská univerzita, 1997. 72 s. Učební texty Ostravské Univerzity.
ISBN 80-7042-121-5.
KAFOMET: katalog forem a metod práce. Výtvarná výchova pro I. a II. stupeň. Stařeč: Infra, 2002- .
ISSN 1802-9329.
KAFOMET: katalog forem a metod práce. Výtvarná výchova pro II. stupeň. Stařeč: Infra, 2002- .
ISSN 1802-9345.
ŠOBÁŇOVÁ, Petra. Kapitoly z didaktiky výtvarné výchovy. 1. vyd. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2006. 92 s. Texty k distančnímu vzdělávání v rámci kombinovaného studia.
ISBN 80-244-1469-4.
DURA, Josef. Methodicko-didaktické pojednání o elementárním kreslení volném ve školách obecných a měšťanských. V Praze: Nákladem Aloisa Hynka, [1892]. 76 s., [7] složených l. obr. příl.
ŠOBÁŇOVÁ, Petra. Metodický materiál k pedagogické praxi ve výtvarné výchově [DVD-ROM]. 1. vydání. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2015.
ISBN 978-80-244-4756-8.
LASOTOVÁ, Dáša a BEJLOVEC, Radim. Metodika výuky výtvarné výchovy na 2. stupni základních škol a středních školách z pohledu pedagogické praxe - náměty pro začínajícího učitele. 1. vyd. Ostrava: Ostravská univerzita v Ostravě, 2010. 101 s.
ISBN 978-80-7368-892-9.
ADOLF, Miloš. Některé kapitoly z didaktiky VV. 1. vyd. Olomouc: Univerzita Palackého, 2002. 57 s.
ISBN 80-244-0559-8.
DUŠEK, Vavřinec Josef. O základech umělecké výchovy v moderní škole. Praha: Dědictví Komenského, 1911. 66 s. Časové otázky a rozpravy pedagogické; Č. 19. Dědictví Komenského; Č. 126.
ŠAMŠULA, Pavel. Obrazárna v hlavě 4: výtvarná čítanka pro 7. ročník základní školy. 1. vyd. Praha: SPL-Práce, 1999. 63 s. Učebnice pro základní školy.
ISBN 80-86287-01-7.
ŠAMŠULA, Pavel. Obrazárna v hlavě 5: výtvarná čítanka od 8. ročníku základní školy a pro víceletá gymnázia. 1. vyd. Praha: SPL - Práce, 2000. 63 s. Učebnice pro základní školy.
ISBN 80-86287-26-2.
PŘIKRYLOVÁ, Katarína, ed. Odvaha tvořit a stereotyp: odborná kritická reflexe příprav na hodiny výtvarné výchovy [CD-ROM]. Vyd. 1. Hradec Králové: Gaudeamus, 2011. Požadavky na systém: Adobe Acrobat Reader.
ISBN 978-80-7435-078-8.
HAZUKOVÁ, Helena. Příprava učitele na rozhodování ve výtvarné výchově. Praha: Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy, 1994-1995. 2 sv.
STADLEROVÁ, Hana et al. S lehoulinkou: alternativy přístupů k předmětu Výtvarné vyjadřovací prostředky. 1. vyd. V Brně: Masarykova univerzita, 2005. 144 s., [33] l. obr. příl. Sborník prací Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity v Brně; sv. 189. Řada estetickovýchovná; č. 5.
ISBN 80-210-3917-5.
HAZUKOVÁ, Helena a DVOŘÁKOVÁ, Miloslava. Situace ve výtvarné výchově. Vyd. 1. Liberec: Technická univerzita v Liberci, 2002. 41 s.
ISBN 80-7083-661-X.
MYSLIVEČKOVÁ, Hana, ed. a ŠOBÁŇOVÁ, Petra, ed. Vysokoškolská příprava výtvarných pedagogů - současný stav a perspektivy [CD-ROM]. Olomouc: Univerzita Palackého, 2007. Sborníky. Požadavky na systém: Adobe Acrobat Reader (na disku).
ISBN 978-80-244-2005-9.
Výtvarná výchova: učební osnovy pro 1. až 9. ročník. 1. vyd. Praha: Fortuna, 1996. 12 s. Vzdělávací program Základní škola.
ISBN 80-238-0085-X.
FULKOVÁ, Marie a NOVOTNÁ, Marie. Výtvarná výchova pro 6. a 7. ročník základní školy a odpovídající ročníky víceletých gymnázií. 1. vyd. Praha: Fortuna, 1999. 118 s.
ISBN 80-7168-591-7.
FULKOVÁ, Marie et al. Výtvarná výchova pro 8. a 9. ročník základní školy a víceletá gymnázia. 1. vyd. Praha: Fortuna, 1997. 127 s.
ISBN 80-7168-382-5
ZHOŘ, Igor. Výtvarná výchova v projektech II: pracovní sešit pro 8. a 9. ročník. 2. vyd. Havlíčkův Brod: Tobiáš, 1998, C1995. 87 s. Výtvarná výchova.
ISBN 80-85808-49-8.
ZHOŘ, Igor. Výtvarná výchova v projektech II: pracovní sešit pro 8. a 9. ročník. 1. vyd. Havlíčkův Brod: Tobiáš, 1996. 87 s. Výtvarná výchova.
ISBN 80-85808-35-8.
Články:
Krize dětského výtvarného projevu. Dostupné on-line: http://www.ped.muni.cz/kvv/archiv/praxe/bab_projekt_2012/content/kapitola3-5.html
Absolventské práce:
FLAŠKOVÁ, Eliška. Krize dětského výtvarného projevu a možnosti jejího překonávání.. Č. Bud., 2011. diplomová práce Dostupné on-line: https://theses.cz/id/oi8iyp/?furl=%2Fid%2Foi8iyp%2F;lang=en
PRUDILOVÁ, Pavlína. Krize ve výtvarném projevu dětí a její předcházení v pedagogické praxi [online]. Brno, 2016 Dostupné on-line: https://theses.cz/th_search/prace_na_stejne_tema?lang=en;furl=%2Fid%2Foi8iyp%2F;so=nx;ks=krize%20detskeho%20vytvarneho%20projevu
PLEYEROVÁ, Patricie. Možnosti kompenzace nespokojenosti a krize dětského výtvarného projevu pomocí artefiletických intervencí [online]. Ústí nad Labem, 2016 Dostupné on-line: https://theses.cz/th_search/prace_na_stejne_tema?lang=en;furl=%2Fid%2Foi8iyp%2F;so=nx;ks=krize%20detskeho%20vytvarneho%20projevu
VÁŇOVÁ, Jana. Vliv umění na dětský výtvarný projev ve školní praxi [online]. České Budějovice, 2010 Dostupné on-line: https://theses.cz/th_search/prace_na_stejne_tema?lang=en;furl=%2Fid%2Foi8iyp%2F;so=nx;ks=krize%20detskeho%20vytvarneho%20projevu
Výchova a vzdělávání
--
Národní knihovna ČR
06.12.2017 18:51