Kozáci
Text dotazu
Dobrý den, poradíte mi literaturu, která by mi přiblížila období kozáků, jejich zvyky, oblečení, atd.
Odpověď
Dobrý den, dějiny a život kozáků přibližuje dosti podrobně kniha:
AUSKÝ, Stanislav A. Kozáci. 1.vyd. Praha : Academia, 1999. ISBN 80-200-0766-0
Od stejného autora vyšla v roce 2003 i kniha:
AUSKÝ, Stanislav A. Kozáctvo : poslední nástup a zánik. 1.vyd. Praha : Mladá fronta, 2003. ISBN 80-204-0993-9
Další publikace:
HINDUS, Maurice Gerschon. Kozáci : Osudy válečnického lidu. 1.vyd. V Praze : Družstevní práce, 1947
GRÖPER, Klaus J. Die Geschichte der Kosaken : Wilder Osten 1500-1700. München : Bertelsmann, 1976. ISBN 3-570-02618-3
Existuje i řada knih v ruském jazyce. Další knihy jsou k dohledání v katalogu Národní knihovny(NKC): http://sigma.nkp.cz/cze/nkc nebo v katalogu České národní bibliografie: http://sigma.nkp.cz/cze/cnb .
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.10.2007 09:14
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu