Kovy
Text dotazu
jaký kov je nejpevnější?
jaký kov je nejvzácnější?
Odpověď
Dobrý den,
nejtvrdším kovem je dle níže uvedených stránek slitina 1090, nejodolnějším čistým kovem je osmium.
* http://www.wisegeek.com/what-is-the-hardest-metal.htm
* http://www.whystudymaterials.ac.uk/students/q-hardest.asp
* http://wiki.answers.com/Q/What_is_the_hardest_metal
Nikde se nám ovšem nepodařilo ověřit, zda výše uvedené kovy jsou také nejpevnější.
Jako nejvzácnější průmyslově zpracovávaný kov je v knize "Klenoty přírody"
uvedena platina.
* Sobolevskij, Vitalij Ippolitovič. Klenoty přírody : drahé kovy, kameny a šperky. 1. vyd. Praha : Lidové nakladatelství, 1990.
V obou případech ovšem doporučujeme konzultovat dotazy s FyzWeb odpovědnou:
http://fyzweb.cz/odpovedna/index.php.
Obor
Fyzika a příbuzné vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.01.2010 12:32
mestl píše:
Čtvrtek 18.06.2015 03:28
a co kov tantal
PSK - admin píše:
Pátek 19.06.2015 12:22
Dobrý den, odpověď jsme Vám poslali na e-mail a naleznete ji také v archivu na adrese http://www.ptejteseknihovny.cz/dotazy/tantal.
S pozdravem
Ptejte se knihovny, NK ČR
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu