Korea - jakékoliv vydané publikace
Text dotazu
Dobrý den, prosím o radu, kde bych mohla zakoupit učebnici korejštiny, popřípadě korejsko-český slovník, cokoliv o Koreji - historie, současný život apod. Nevím, jestli vůbec něco vyšlo, nic se mi nepodařilo nikde najít. děkuji
Odpověď
Dobrý den,
z publikací, které byly v nedávné době vydány, se nám podařilo najít pouze malé množství v internetovém knihkupectví Luxor (http://www.neoluxor.cz/) Jedná se o následující knihy:
* ECKERT, Carter J. Dějiny Koreje. Praha: Nakladatelství Lidové noviny, 2001. 387 s. ISBN 80-7106-411-4 - bohužel v současné době není na skladě
* Asijský tlumočník : 8 významných jazyků Asie : základní konverzační obraty. Dubicko: INFOA, 2003. 127 s. ISBN 80-7240-249-8.
* PARK, Mi-Young. Česko-korejský slovník. Olomouc: Univerzita Palackého, 2004. 780 s. ISBN 80-244-0852-X - bohužel v současné době není na skladě.
Prohledávali jsme i další velké knihkupecké servery jako Vltava.cz (http://www.vltava.cz), Knižní web
(http://www.knizniweb.cz) nebo Kosmas(http://www.kosmas.cz/) ale bez úspěchu. Nicméně vyplatí se občas tyto servery sledovat, mají k dispozici velkou zásobu literatury s možností vyhledávání a poté i objednání knihy.
Pokud literaturu o Koreji potřebujete rychle, doporučovali bychom Vám navštívit k knihovnu a zatím si ji vypůjčit.
Jako poslední možnost můžete zkusit poprosit o radu na specializovaných pracovištích, které se mimojiné Koreou zabývají. Jedná se o Ústav dálného východu na Filozofické fakultě UK v Praze (http://udlv.ff.cuni.cz/), kde se vyučuje koreanistika, případně využít i knihovnu Ústavu (http://udlv.ff.cuni.cz/Knihovna/knihovna.htm), nebo Orientální ústav Akademie věd ČR (http://www.orient.cas.cz/).
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
25.02.2008 13:17
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu