Koněspřežka Praha - Plzeň
Text dotazu
Dobrý den, zaměřil jsem se na hledání konkrétnějšího trasování Pražsko-plzeňské koněspřežky. Existuje nějaký pramen - ideálně zákresová mapa - kde je navržené trasování od Pilského rybníku ku Plzni?
Odpověď
Dobrý den,
děkujeme Vám za využití služby Ptejte se knihovny.
V publikacích dostupných v Národní technické knihovně jsem Vámi požadované
informace nenalezla. Prostřednictvím Souborného katalogu ČR (www.caslin.cz)
jsem vyhledala dvě publikace, z nichž alespoň první by nákres trasy od Pilského rybníku
do Plzně, která nakonec nebyla dokončena, obsahovat teoreticky mohla:
1) Švarc, František, 1923-2004
Pražsko-lánská koňská železnice / František Švarc. -- Rakovník : Okresní muzeum ; Kladno : Město, 1998, c1997. -- 143 s. : il. ; 21 cm
ISBN 80-85081-15-6 (Okresní muzeum Rakovník : brož.)
Publikace je k dispozici v těchto knihovnách:
[NK ČR Praha] -- prezenčně
[KNAV Praha] -- sign. F 127386
[Moravská zemská knihovna Brno] -- sign. TK-0264.546, 2-1052.191
[JVK České Budějovice]
[Studijní a vědecká knihovna Hradec Králové] -- sign. 742 681
[Krajská věd. knih. Liberec] -- sign. A 154024
[Vědecká knihovna Olomouc] -- sign. 1-106.061
[Moravskoslezská věd.knih. Ostrava] -- sign. G 247.883
[Muz. Dr. B. Horáka Rokycany] -- sign. V 1023
[Severočeská vědecká knihovna Ústí nad Labem] -- sign. N131620
Brunner, Johann
Lexikon koněspřežních železnic = Lexikon der Pferdeeisenbahnen / Johann Brunner, Ivo Hajn ; [překlady Eliška Boková]. -- V Českých Budějovicích : Jihočeské muzeum, 2007. -- 175, [8] s., [16] s. barev. obr. příl. : il. (některé barev.), portréty, plány, faksim. ; 24 cm
ISBN 978-80-86260-78-5 (váz.)   ISBN 80-86260-78-5 (chyb.)
Publikace je k dispozici v těchto knihovnách:
[NK ČR Praha] -- prezenčně
[KNAV Praha] -- sign. I 25 E
[Národní muzeum - Knihovna Praha]
[AV ČR - Historický ústav Praha] -- sign. C 98677
[Ústřední knih. ČVUT Praha]
[Moravská zemská knihovna Brno] -- sign. 2-1201.315
[JVK České Budějovice]
[Středočeská vědecká knihovna Kladno] -- sign. J 260496
[Vědecká knihovna Olomouc] -- sign. 1-195.365
Pokud výše uvedené publikace nebudou mapu obsahovat, doporučuji Vám se obrátit na
tyto odborná pracoviště:
1) Okresní muzeum v Rakovníku (vydalo publikaci Pražsko-lánská koňská železnice)
- kontakty dostupné na https://www.muzeumtgm.cz/)
2) Sládečkovo vlastivědné muzeum v Kladně (muzeum@omk.cz) viz webové stránky
3) Západočeské muzeum v Plzni (kontakty jsou dostupné zde:
http://www.zcm.cz/?page=kontakty-menu)
Při vyhledávání informací jsem nalezla také tuto stránku o koněspřežce:
https://www.obec-lany.cz/cz/tip/50
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní technická knihovna
Datum zadání dotazu
05.01.2012 15:09
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu