Komunikační a sociální bariéry nezaměstnaných lidí
Text dotazu
Dobrý den, potřebovala bych poradit s literaturou k bakalářské práci na téma Komunikační a sociální bariéry nezaměstnaných lidí. Předem mockrát děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
domníváme se, že vyhledat vhodnou literaturu ke školní úloze,  je součástí Vaší práce. Vy sama nejlépe poznáte, která literatura se Vám hodí, z které můžete čerpat informace( záznamy jsou většinou opatřeny předmětovými hesly). Národní knihovna ČR zpřístupňuje volně na svých webových stránkách ( www.nkp.cz)  katalogy a databaze (elektronický katalog, baze NKC), kde můžete vyhledávat podle klíčových slov (předmětových hesel). Na ukázku Vám posíláme několik bibliografických záznamů knih, které jsme vybrali z elektronické katalogu NK ČR:
Nazev                Sociologicke problemy spolecnosti / Ales Sekot
Vydani               1. vyd.
Nakl. udaje          Brno : Rasinova vysoka skola, 2008
Popis (rozsah)       85 s. ; 21 cm
Cislo nar.bibl.      cnb001832361
ISBN                 978-80-87001-11-0 (broz.)
Poznamka             Terminologicky slovnik
Poznamka             Obsahuje bibliografii
Predmet. heslo       sociologie
Predmet. heslo       socialni procesy
Predmet. heslo       socialni procesy -- Cesko
Predmet. heslo       masova komunikace
Predmet. heslo       masmedia
Predmet. heslo       nezamestnanost
Forma, zanr          ucebnice vysokych skol
Skupina Konspektu    316 - Sociologie
Skupina Konspektu    37.016 - Ucebni osnovy. Vyucovaci predmety. Ucebnice
Predm. hesla-angl.   sociology
Predm. hesla-angl.   social processes
Predm. hesla-angl.   social processes -- Czechia
Predm. hesla-angl.   mass communication
Predm. hesla-angl.   mass media
Predm. hesla-angl.   unemployment
Nazev                Sociologicke texty : nezamestnanost, bezdomovstvi, masova komunikace, multikulturni a obcanska spolecnost / Ales Sekot
Nakl. udaje          Brno : Institut mezioborovych studii, 2004
Popis (rozsah)       79 s. ; 30 cm
Cislo nar.bibl.      cnb001854287
ISBN                 (Broz.)
Poznamka             Obsahuje bibliografii
Predmet. heslo       nezamestnanost
Predmet. heslo       bezdomovectvi
Predmet. heslo       masova komunikace
Predmet. heslo       multikulturalismus
Predmet. heslo       obcanska spolecnost
Forma, zanr          ucebni texty
Skupina Konspektu    364 - Socialni problemy vyzadujici podporu a pomoc. Socialni zabezpeceni
Predm. hesla-angl.   unemployment
Predm. hesla-angl.   homelessness
Predm. hesla-angl.   mass communication
Predm. hesla-angl.   multiculturalism
Predm. hesla-angl.   civil society
Nazev                Odstranovanie barier : strategie[sic] pomoci dlhodobo nezamestnanym / autori Marcia E. Greenberg a Stephen B. Heintz
Nakl. udaje          Praha : IEWS - European Studies Center, [2001?]
Popis (rozsah)       51 s. ; 30 cm
Cislo nar.bibl.      cnb001007429
ISBN                 80-238-7561-2 (v knize neuvedeno : broz.)
Dalsi puvodce        Heintz, Stephen B.
Dalsi korporace      Institute for EastWest Studies
Poznamka             Prelozeno z anglictiny?
Poznamka             Nad nazvem: Institute for EastWest Studies
Predmet. heslo       politika zamestnanosti -- Evropa stredni a vychodni
Predmet. heslo       nezamestnanost -- Evropa stredni a vychodni
Forma, zanr          studie
Skupina Konspektu    331 - Prace
MDT                  331.56
MDT                  331.5.024.5
MDT                  (048.8)
Predm. hesla-angl.   Manpower policy -- Europe, Eastern
Predm. hesla-angl.   Unemployment -- Europe, Central
Predm. hesla-angl.   Unemployment -- Europe, Eastern
Predm. hesla-angl.   Manpower policy -- Europe, Central
Využít můžete také  článkovou bibliografii (www.nkp.cz, katalogy a databaze, baze ANL), viz např.:
Nazev                Bariery a aktivita. Kroky proti nezamestnanosti / Eduard Zitnansky
Zdroj. dokument      Hospodarske noviny Roc. 35, (19910617), s. 1 a 3 35:
Klicova slova        nezamestnanost * CR * protiopatreni * podnikani drobne * podpora
Nazev                Bariery nezamestnanosti / Alena Kazdova
Popis (rozsah)       1 obr., 1 graf
Zdroj. dokument      Ekonom, ISSN 1210-0714 Roc. 39, c. 18 (199505), s. 39-40 39:18
Klicova slova        trh prace * nezamestnanost * aktivni politika zamestnanosti * Ceska republika * r. 1995
Obor
Sociologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.12.2012 11:46
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu