Komenského Škola hrou
Text dotazu
Dobrý den, v jaké knize či výboru si můžu přečíst od Komenského Škola hrou?
Odpověď
Dobrý den,
v našich dostupných zdrojích jsme nenašli, že by vyšlo celé dílo v češtině. Bibliografie knižních komenian 1945 - 1977. Praha: Ústav školských informací při Ministerstvu školství ČSR, 1979. uvádí tato vydání:
Škola hrou. Část VII., akt 1. /Překlad J. Červenky./ Praha: Ústř. Dům um. Tvořivosti, 1970. 23 s. Divadelní výchova. Příl. 1.
Škola na jevišti. Přel. J. Hendrich. Brno: Komenium, 1946. 119 s. Pedagogické klasobraní. Sv. 1.
2. vyd.: 1947
Myšlenky obsažené ve  Škole hrou (Schola ludus) lze najít např. v knihách, viz níže. Záznamy jsou z elektronického katalogu NK ČR na www.nkp.cz,  báze NKC:
Komensky, Jan Amos, 1592-1670
De studii pansophici impedimentis / Jan Amos Komensky ; k vydani upravil Ot. Kadner. -- Brno : Ustredni spolek jednot ucitelskych na Morave, 1915. -- 2 l., 489 s., 1 l. ; 8. -- (Veskere spisy Jana Amose Komenskeho ; IX)
ISBN (Vaz.)
Obsahuje:Laborum scholasticorum in illustri Patakino gymnasio continuatio -- Vydani spisu Fortiova a Erasmova -- Fortius redivivus -- Praecepta morum -- Leges scholae bene ordinatae -- Schola ludus -- Coronis
Kadner, Otakar, 1870-1936
Signatury:* 54 F 068555* 54 F 093797* III 007448* III 018305* RF A 007630* RF A 007943* RF B 076929* RF B 080945* RF B 087632
Komensky, Jan Amos, 1592-1670
Des Johann Amos Comenius Schola Ludus d. i. Die Schule als Spiel / Joh. Amos Comenius ; ins deutsche ubertragen von Wilhelm Botticher. -- Langensalza : Hermann Beyer & Sohne, 1888. -- xvi, 373 s. ; 21 cm. -- (Bibliothek Padagogischer Klassiker)
ISBN (Broz.)
Tisteno svabachem
Botticher, Wilhelm
Signatury:* G 001257
Tauber, Jan B., 1906-1976
Komenskeho skola hrou znovu ozivena (Comenii Schola ludus rediviva) : Prispevek k vychove a vzdelavani dospelych : pro posl. fak. filozof. / Autori: Jan Tauber, Vera Tauberova. -- 1. vyd.. -- Praha : SPN, 1977 (ST 6). -- 242 s. ; 4
Pozn. -- Odkazy na lit. -- S obr. a fot. v textu -- Rozmn. -- UK v Praze. Fak. filozoficka -- Ucebni texty vysokych skol -- 800 vyt. -- Vyd. Univ. Karlova v Praze -- Soubez. lat. nazev -- Priklady a ukazky scholy ludus -- Cast. prel. z angl. a lat. -- Bibliogr.
Tauberova, Vera
Univerzita Karlova
* Skola hrou - teorie a uziti - ucebnice vysokoskol.
* Komensky, Jan Amos (1592-1670 pedagog ces.): Schola ludus - vyznam - ucebnice vysokoskol.
Signatury:* III 077094* SF I 051797* SF I 051798
Komensky, Jan Amos, 1592-1670
Padagogische Schriften. Zweiter Band, Schola Ludus = Die Schule als Spiel / Joh. Amos Comenius ; ins deutsche ubertragen von Wilhelm Botticher. -- 2. Aufl.. -- Langensalza : Hermann Beyer & Sohne, 1907. -- 373 s. ; 21 cm. -- (Bibliothek Padagogischer Klassiker)
ISBN (Vaz.)
Nazev orig.: Schola ludus
Tisteno svabachem
Prelozeno z latiny
Botticher, Wilhelm, 19. stol.
* latina
* didakticke hry
* dramaticka vychova
* metodicke prirucky
Signatury:* G 000821* I 505419
Komensky, Jan Amos, 1592-1670
Skola na jevisti = [Schola ludus]. (Pars IV-V) / Jan Amos Komensky ; prelozil [z latiny] Dr. Josef Hendrich. -- Vydani prvni. -- Brno : Komenium, ucitelske nakladatelstvi, 1947 (Typia). -- 119-[i] s. ; 21 cm. -- (Pedagogicke klasobrani ; sv. 1)
ISBN (Broz.)
* Nazorne vyucovani - divadlo
Signatury:* 54 G 036109* II 031666* RF B 133413
Záznam ze souborného katalogu na www.nkp.cz, katalogy a databaze , baze SKC:
Komenský, Jan Amos, 1592-1670
Škola hrou. Část VIII., akt 1 / Jan Amos Komenský ; překlad a poznámky J. Červenka
Praha : Ústřední dům lidové umělecké tvořivosti, 1970
Ve fondu   ABA012 [NPMK JAK Praha]
ABB010 [FLÚ AV ČR - Filosofická knihovna Praha] -- sign. A 162
Další původce   Červenka, J.
Poznámka   Překládáno podle vydání Otakara Kádnera obsaženého ve Veškerých spisech J.A. Komenského sv. 9, Brno 1913
Obor
Informace o knihovně
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
19.12.2013 18:36
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu