kolektivizace_literatura
Text dotazu
Dobrý den,
obracím se na vás s prosbou o pomoc při vyhledání základní sekundární literatury na téma kolektivizace v českých zemích a akce ,,Kulak". Práce mi byla vrácena, z důvodu, že používám prameny...mám to změnit a přiznám se...tápu. Děkuji!!!
Odpověď
Dobrý den,
literaturu k tématu kolektivizace jsme již v rámci různých dotazů služby Ptejte se knihovny dohledávali, odpovědi spolu se seznamem doporučené literatury naleznete v archivu služby PSK na adresehttp://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/2010/literatura-k-tematu-kolektivizace-ceskeho-ospodarstvi-1949-1958http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/2010/literatura-k-tematu-kolektivizacehttp://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/2007-2009/pozemkova-reforma-po-roce-1945http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/2012/literatura-k-tematu-zdruzstevnovani-v-50-letech,  http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/2012/kolektivizace-v-jihoceskem-kraji.
Další literaturu k tématu kolektivizace naleznete ve volně dostupných katalozích na adresehttp://aleph.nkp.cz/F. Zde můžete využít např. Souborný katalog ČR, katalog Národní knihovny ČR či článkovou bázi ANL. Po zadání jednoduchého klíčového slova "kolektivizace" se zobrazí poměrně velké množství výsledků, které můžete dále podle potřeby zpřesňovat či filtrovat - např. podle data vydání či zpřesňujících klíčových slov.
O akci "Kulak" se můžete více dočíst např. v publikacích:
* RŮŽIČKA, Miloslav a RŮŽIČKA, Tomáš. Vyhnanci: akce "Kulak": zločin proti lidskosti!. [Česko]: Miloslav Růžička, 2008-2011. 2 sv. ISBN 978-80-254-6522-6.
* JECH, Karel. Kolektivizace a vyhánění sedláků z půdy. Vyd. 1. Praha: Vyšehrad, 2008. 331 s. Moderní dějiny. ISBN 978-80-7021-902-7.
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200803/contents/nkc20081795029_1.pdf
* BLAŽEK, Petr a kol. Akce "K": vyhnání sedláků a jejich rodin z usedlostí v padesátých letech: studie, seznamy a dokumenty. 1. vyd. V Praze: Pulchra, 2010. 635 s. Testis; sv. 4. ISBN 978-80-213-2033-8.
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/201005/contents/nkc20092026979_1.pdf
Další literaturu dohledáte v již výše uvedených zdrojích.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
27.05.2014 15:10
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu